Р Е Ш Е Н И Е  № 54

  гр. Ямбол, 11.07.2010 г.

                   В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на единадесети юли през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело   299  по описа за 1997 г. от        

                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. Иванов

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на ЧИТАЛИЩЕ “ЗОРА-1927”, с. Търнава, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, промени в състава на Настоятелството и Проверителната комисия на читалището и приемане на актуализиран Устав.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание и списък на всички членове на читалището, получили поканата срещу подпис; Протокол от Общото събрание, проведено на 13.05.2017г.; списък на членовете на читалището, присъствали на ОС и приели актуализирания Устав; актуализиран Устав, Образец от подписа на Председателя на читалището–нотар. заверен; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на новоизбраните членовете на Настоятелството и на Проверителната комисия; пълномощно на адв. М А.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал.4, т.5 от Закона за народните читалища и чл.595 и сл. от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ЗОРА-1927”,с. Търнава, обл. Ямболска,регистрирано по ф.д. №299/1997г.,следните нови обстоятелства:

Вписва актуализиран Устав, приет на Общо събрание на читалището, проведено на 13.05.2017г.,  с промяна на чл.15(ал.1) изр. първо, което да се чете: "Изпълнителния орган на читалището е настоятелството, което се състои от 3 члена, избрани за срок от 3 години".

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелството в състав от трима  члена  с Председател - Д.С.М., ЕГН **********;и членове: В И В, ЕГН **********; Р Я К, ЕГН **********;

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия.

     Вписва Проверителна комисия в състав: И А Н с ЕГН **********- председател на ПК; С С. С с ЕГН **********; И А П, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ЗОРА-1927” с. Търнава,  обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Д.С.М., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

                                

                      

 

                                  ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: