Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

№ ....45..........  05.06.2017г., град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на 05.06.2017 година в състав:

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева    

като разгледа докладваното от съдията К.Пейчева

ф. дело № 29 по описа за 2012г. на ЯОС, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Ямболския окръжен съд е постъпило заявление от членовете на настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Светлина-2012" с.Трънково, ул."Георги Д."***, рег. по ф.д. № 29/2012г.  по описа на ЯОС, с което се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните председател и членове на настоятелството, председател и членове на проверителната комисия на читалището и вписване на новоизбраните председател, членове на настоятелството, председател на ПК и членове на проверителната комисия.

Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание, насрочено за 18.02.2017г. (копие); списък на действителните членовете получили поканата; протокол от 18.02.2017г. от проведеното Общо събрание; образец от подписа на председателя на читалището – заверен; свидетелства за съдимост на председателя, членовете на ЧН и ПК; декларации по чл.16, ал.1 и чл.19 от ЗНЧ на председателя и членовете на ЧН, декларации по чл.18, ал.2 и чл.19 от ЗНЧ на членовете на проверителната комисия.

 В закрито заседание ЯОС установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, поради което го намира за законосъобразно. Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал.4 от Закона за народните читалища, чл.595  и сл. от ГПК, ЯОС

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Светлина-2012" с.Трънково, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 29/2012г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на настоятелството, председателя на читалището, членове на проверителна комисия и председателя на ПК.

ВПИСВА новоизбраните членове на читалищното настоятелство:

К.Д.Д., ЕГН ********** - председател

Г.М.И., ЕГН **********

Р.Г.Г.,ЕГН ********** 

ВПИСВА проверителна комисия в състав:

С.Н.Х.,ЕГН ********** - председател

Н.Д.Т.,ЕГН ***********

Н.С.Г.,ЕГН **********

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА-2012” с.Трънково, ул."Георги Д."***, рег. по ф.д. № 29/2012г.  по описа на ЯОС, ще се ПРЕДСТАВЛЯВА от председателя на читалището - К.Д.Д., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: