Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 47

 

гр. Ямбол, 07.06.2017г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на седми юни през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 169 по описа за 2003 г. от

                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д. КЮЧУКОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило е заявление от Председателят на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел „Училищно настоятелство на Общински детски комплекс-Ямбол” със седалище и адрес на управление: гр. Ямбол, ул. “Козлодуй” №8, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на дружеството новонастъпили обстоятелства, а именно: освобождаването на досегашните членове на Съвета на настоятелите /Управителен съвет/ и КС и техните председатели, вписване на новоизбраните членове на Съвета на настоятелите /УС/  и КС и техните председатели, както и вписване на променен учредителен акт - Устав, касаещ промяна в чл.1 който придобива следната редакция: Сдружението "Училищно настоятелство на Общински детски комплекс - Ямбол", наричано по нататък за краткост "Сдружението" е юридическо лице с нестопанска цел, самоуправляващо се, нерелигиозно и политически независимо, демократично, доброволно сдружение за подпомагане на учебно - възпитателния процес, стопанското и материално осигуряване на Общински детски комплекс -Ямбол, образувано на осн. чл.306 ЗПУО / в сила от 01.08.2016г/"

Приложени са следните документи: покана за свикване на Общо  отчетно-изборно събрание, насрочено за 06.03.2017г. Протокол № 3 от 02.03.2017г. от проведеното заседание на СН/УС; Протокол от 06.03.2017г. от Общо събрание на Училищно настоятелство на „Общински детски комплекс-Ямбол”; протокол № 4 от 03.06.17г. от проведено заседание на новоизбрания СН/УС за избор на председател и зам.-председател на СН/УС; нотар. заверен спесимен на Председателя на СН/УС; свидетелства за съдимост, декларации за липса на родствена връзка на новоизбраните членове на СН/УС, актуализиран Устав, подписан от приелите го членове на УН; адв. пълномощно.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 18, ал. 1 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595 и сл. от ГПК

 

                                           Р Е Ш И :

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на Училищно настоятелство на Общински детски комплекс-Ямболсъс седалище и адрес гр. Ямбол, ул. “Козлодуй” №8, регистрирано по ф.д. № 169/2003г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА ОСВОБОЖДАВАНЕТО на досегашните членове на Съвета на настоятелите/Управителен Съвет/ и Контролния съвет и техните председатели.

ВПИСВА нов Съвет на настоятелите/Управителен Съвет/ в състав: Ц.С.Н., ЕГН ********** - Председател; Е.К.Г., ЕГН ********** - зам.-Председател; Т.Г.Н., ЕГН ********** - секретар; Х.А.Х., ЕГН **********; Б.Б.Ч. - Р., ЕГН **********.

ВПИСВА нов Контролен Съвет в състав: Н.К.М. - Й., ЕГН ********** - Председател; С.Й.Р., ЕГН ********** и И.С.Х., ЕГН **********.

Училищното настоятелство ще се представлява от Председателя на СН/УС/- Ц.С.Н., ЕГН **********.

ВПИСВА актуализиран Устав на сдружението, приет на ОС проведено на  06.03.2017г.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: