Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

№ .....40.........   16.05.2017г., град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на 16.05.2017 година в състав:

 

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева    

 

като разгледа докладваното от съдията К.Пейчева ф.д. № 1307 по описа за 1995г. на ЯОС, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по чл.595 и сл. от ГПК вр. с чл.18 от ЗЮЛНЦ.

В ЯОС е постъпило заявление от Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел в обществена полза с наименование "Център за образователни програми и социални инициативи" гр. Ямбол, рег. по ф.д № 1307/1995г. по описа на ЯОС, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел, по партидата на сдружението нови обстоятелства а именно: освобождаване на членовете на Управителния съвет и  Председателя на УС, поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните членове.

Приложени са следните документи: протокол № 32/22.03.2017г. от заседание на УС; копие от поканата за свикване на Общото събрание на сдружението; Протокол №14 от 26.04.2017г. от Общото събрание на сдружението; Протокол №01 от 26.04.2017г. от заседание на  новоизбрания УС; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на новоизбраните членове на УС; вносна бележка за  внесена ДТ.

В закрито заседание ЯОС установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване на промени в обстоятелствата по партидата на сдружението и го намира за основателно.

Предвид изложените съображения и на основание чл.18, ал.4 вр. ал.1 от ЗЮЛНЦ, чл.595  и сл. от ГПК, ЯОС

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на "Център за образователни програми и социални инициативи" гр. Ямбол , регистрирано с решение по ф.д. № 1307/1995 г. по описа на съда, следните промени в обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА досегашните членове на УС, председател и зам.-председател.

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ в състав:

Ж.Г.Ц. с ЕГН ********** - ПРЕДСЕДАТЕЛ

Д.С.И. с ЕГН ********** - зам.-председател

В.М.С. с **********

Г.Х.М. с ЕГН **********

Д.С.Б. с ЕГН **********

Т.Г.Н. с ЕГН **********

Г.Г.А. с **********

"Център за образователни програми и социални инициативи" гр. Ямбол ще се представлява от председателя - Ж.Г.Ц. с ЕГН **********.

Решението е окончателно и не подлежи на обжалване.

 

 

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: