РАЗПОРЕЖДАНЕ№182

 

гр.Ямбол, 12.05.2017 г.

 

 

Добрин Кючуков - съдия докладчик по НОХД № 141/2017 г. по описа на ЯМБОЛСКИ ОКРЪЖЕН СЪД след като се запознах с обвинителния акт и материалите по ДП №1000-17 /2017 г. по описа на Митница Бургас установих следното:

Ямболска окръжна прокуратура е внесла обвинителен акт против К.И.К. *** за престъпление по чл.242 ал.4 вр. с ал.2 вр. с чл.20 ал.З и 4 от НК.

Видно от внесения обвинителен акт - приложение по чл.246 ал.4 от НПК като лица за призоваване са посочени девет свидетели пет от които с посочени адреси за призоваване в гр.София, трима с посочен адрес в гр.Бургас и един в гр.Малко Търново. В списъка за призоваване на свидетели не фигурират такива с посочен адрес за призоваване в съдебния район на Окръжен съд Ямбол.

В обвинителния акт са посочени за призоваване и пет вещи лица, трима от които с адрес на призоваване в гр.Ямбол и двама с такъв гр.Бургас.

Обвиняемия К.И.К. е с адрес на призоваване Затвора - гр.Бобов Дол.

Видно от материалите по делото в хода на ДП производството по отношение на обв.К. е спряно с Постановление на Окръжна прокуратура Ямбол от 14.05.2016 г. потвърдено с Определение №******г. постановено по ЧНД №******г. по описа на ЯОС, на осн. чл.244 ал.1 т.1 пр.1-во вр. с чл.25 .1 пр.2 вр. с чл.26 от НПК предвид установено заболяване на обв.К., определено като тежко и непозволяващо провеждане на производство спрямо него.

С Постановление за възобновяване на наказателното производство от 08.3.2017 г. на ОП Ямбол производството по делото по отношение на обв.К. е възобновено с позоваване на Становище №23, изх.№93 от 17.02.2017 г. на ЛКК на СБАЛЛС - София, съгласно което установеното заболяване на обв.К. е последващо определено като хронично и не е пречка същия да пребивава в местата за лишаване от свобода. Всички действия по разследването в досъдебното производство след възобновяването му са извършени от разследващите в Затвора Бобов дол -Постановление за привличане на обвиняем от ******г., Протокол за разпит на обвиняем от ******г., Протокол за предявяване на разследване от ******г.

От изложеното се установява, че обвиняемия К., всички свидетели и две от вещите лица по делото не живеят в съдебния район на Окръжен съд Ямбол. Адрес за призоваване в гр.Ямбол, респективно местоживеене *** само три от вещите лица.

По изложените съображения намирал, че производството по делото следва да бъде прекратено и същото изпратено на ВКС на РБ, с оглед приложение на разпоредбата на чл.43 т.1 от НПК.

Предвид на изложеното и на осн. чл.43 т.1 от НПК ЯОС

 

 

РАЗПОРЕД И:

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД № 141/2017 г. по описа на ЯОС . Делото да се изпрати на ВКС на РБ.

 

 

Съдия докладчик: