РЕШЕНИЕ  №32

 

                                               гр. Ямбол,03.05.2017г.    

 

                                              В ИМЕТО НА НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,  Фирмено отделение в закрито заседание  на трети май през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното ф.д. №659 по описа за 1997 г. от

                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д. КЮЧУКОВ

за да се произнесе, взе  предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ-1928” с. Правдино, общ. Стралджа, обл. Ямбол, рег. по ф.д. №659/1997г. по описа на ЯОС,  с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на читалището, настъпило ново обстоятелство, а именно: заличаване на П.Ж.Ж.,ЕГН **********, като  Председател на ПК и като член на ПК и вписване на С.Х.П.с ЕГН **********, като член на ПК и като Председател на Проверителната комисия.

Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание, насрочено за дата 20.04.2017г.; списък на членовете получили поканата; Протокол от 20.04.2017г. от проведеното Общо събрание; свидетелство за съдимост и декларация за липса на родствени връзки на новоизбрания член на  ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 3 и т.4  от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

                       РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “АЛЕКО КОНСТАНТИНОВ-1928” с. Правдино, общ. Стралджа, обл. Ямбол, рег. по ф.д. №659/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава П.Ж.Ж., ЕГН **********, като Председател на ПК и като член на ПК

Вписва С.Х.П. с ЕГН **********, като член на ПК и като Председател на Проверителната комисия.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                          

                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: