Р Е Ш Е Н И Е   44

гр. Ямбол, 31 .05 . 2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  .                  .  тридесет и първи     май    през  две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното  фирмено дело  314 по описа за 1997 г. от      

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: К. Пейчева

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1935”, с. Златари, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС настъпилите промени, а именно: заличаване на  Председателя на Читалището и членовете на ЧН, както и Председателя и членовете на Проверителната комисия; вписване на новоизбраните членове и Председатели на ЧН и ПК и Председател на Читалището, който ще го представлява.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо изборно събрание; списък на читалищните членове, получили поканата; препис от Протокол от ОС, проведено на 21.05.2017г.; заверен образец от подписа на Председателя на Читалището; свидетелства за съдимост и декларации по чл.16, ал.1 и чл.19 от ЗНЧ на Председателя и  членовете на ЧН; декларации по чл.18, ал.2 и чл.19 от ЗНЧ на  членовете на ПК .

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 3 и т. 4 от ЗНЧ и чл.595 и следв. от ГПК   ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1935”, с. Златари, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 314/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните Председател на Читалището и членове на Читалищното настоятелство.

Вписва Читалищно настоятелство в състав: С С С, ЕГН **********; М.М.А. с ЕГН – **********; Й С Й, ЕГН **********.

Заличава вписаните Председател и членове на Проверителната комисия.

Вписва Проверителна комисия в състав: И Ж З, ЕГН ********** Председател; и членове- С П Г, ЕГН ********** и И Р К, ЕГН **********.

Вписва С С С, ЕГН ********** като Председател на Читалището, който ще представлява Читалище  “ВАСИЛ ЛЕВСКИ-1935”, с. Златари.

Решението не подлежи на обжалване.

           

 

 

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: