Р Е Ш Е Н И Е

  42 / 18 .05.2017 год.      гр.Ямбол

В   И М Е Т О    Н А   Н А Р О Д А

 

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,  Фирмено отделение на                                                        .     осемнадесети        май     2017  година

в закрито заседание в следния състав:

                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. Иванов

като разгледа докладваното фирмено дело № 4 по описа за 2017 година, за да се произнесе взе предвид следното:      

Постъпило е заявление от адв. И. Д. Ч. и адв. И. А. Т. с искане за вписване на „АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО "Ч. И Т.” и адрес ***, кантора 204.

Искането е направено от легитимирани лица, поради което е процесуално допустимо. Към заявлението са приложени: Протокол от учредително събрание; Учредителен договор; 2 броя нотариално заверено съгласие - образец от подписа на лицата, които представляват дружеството;  2 броя удостоверения(№ 48 и № 49/2017г.), издадени от Адвокатска колегия  гр. Ямбол, от които е видно, че съдружниците са вписани като адвокати; Решение на Съвета на адвокатската колегия - гр. Ямбол, от 20.4.17г. за вписване на дружеството; удостоверение № 41/28.4.17г., издадено от Адвокатски съвет- гр. Ямбол, относно адвокатското дружество; 2 броя вн. бележки за внесен капитал от съдружниците в TBI Bank; 2 броя декларации по чл. 57, ал.3 от ЗА от съдружниците; вн. бележка за внесена ДТ.

След преценка на описаните документи, съдът счита, че са налице предпоставките на  чл. 62 от Закона за адвокатурата. Заявлението и приложените към него документи са в съответствие с изискванията на посочения нормативен акт. Искането за вписване на адвокатското дружество в регистъра при Окръжен съд – гр. Ямбол е основателно, поради което следва да бъде уважено.

С оглед на изложеното и на основание  чл.595 и сл. ГПК, вр. чл.62 от Закона за адвокатурата, съдът

Р Е Ш И :

 

ДА СЕ ВПИШЕ в Регистъра на адвокатските дружества при Окръжен съд–гр. Ямбол Адвокатско дружество с наименование: „АДВОКАТСКО ДРУЖЕСТВО "Ч. И Т.”;

СЪДРУЖНИЦИ в дружеството са адвокатите:

1. И.Д.Ч. с ЕГН **********, с адрес ***, кантора 204;

2. И.А.Т. с ЕГН **********, с адрес ***.

СЕДАЛИЩЕ И АДРЕС НА УПРАВЛЕНИЕ: Република България, гр.Ямбол; ул.”Жорж Папазов” №14, ет.2, кантора 204;

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ: Оказване на правна помощ и съдействие на български и чуждестранни физически и юридически лица, изразяващи се в предоставянето на устни и писмени консултации и становища по въпроси на правото, изготвяне на всякакви книжа, молби, тъжби, заявления, жалби и други, свързани с възложената от клиента работа, представителство, чрез съдружниците, на български и чуждестранни физически и юридически лица и защита на техните права и законни интереси пред органите на съдебната власт, административните органи и служби, както и пред физически и юридически лица.

СРОК: дружеството се учредява за неопределен срок.

ВНОСКИ НА СЪДРУЖНИЦИТЕ:

1. И.Д.Ч. – парична вноска в размер на 100 /сто/ лева;

2. И.А.Т. – парична вноска в размер на 100/сто/  лева.

НАЧИН НА ЛИКВИДАЦИЯ НА ДРУЖЕСТВОТО:

Дружеството се прекратява: 1. По решение на съдружниците, взето с единодушие;  2. по решение на адвокатския съвет при системно нарушение на закона, както и на Етичния кодекс на адвоката, от дружеството или негови членове; При прекратяване на дружеството висящите дела и преписки се разпределят между съдружниците.

След прекратяване на дружеството се открива производство по ликвидация. Ликвидацията се извършва от Управителя. При прекратяване на дружеството на основание чл. 27, ал. 1, т. 1 от Устава, с решението за прекратяване общото събрание може да определи друг съдружник, който да извърши ликвидацията. Ликвидаторът довършва текущите дела, събира вземанията, осребрява имуществото и удовлетворява кредиторите. Имуществото, останало след удовлетворяване на кредиторите, се разпределя между съдружниците.

УПРАВИТЕЛИ са: И.Д.Ч. с ЕГН ********** и И.А.Т. с ЕГН **********.

Дружеството се представлява от Управителите: И.Д.Ч. с ЕГН ********** и И.А.Т. с ЕГН **********, заедно и поотделно.

РЕШЕНИЕТО подлежи на вписване в Регистъра на адвокатските дружества.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обнародване в "Държавен вестник".

РЕШЕНИЕТО подлежи на незабавно изпълнение.

РЕШЕНИЕТО не подлежи на обжалване.

 

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: