Р Е Ш Е Н И Е  21

гр. Ямбол,    05.04.2017г.            

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на    пети април    през  две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  843 по описа за 1997 г. от                                                  

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Г. ВЪЛЧАНОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА-1908г.”, с. Първенец, обл. Ямболска, рег. по ф.д № 843/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска да се впише в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на читалището: заличаване на досега вписаните членове на Читалищното настоятелство, както и на Председателя на ЧН; заличаване на досега вписаните членове на проверителната комисия, както и на Председателя на ПК  и вписване на новоизбраните членове на ЧН и ПК и вписване на новоизбраните Председатели на ЧН и ПК. Иска се вписване и на лицата представляващи читалището.

Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо отчетно-изборно събрание, насрочено за 17.03.2017г; списък на членовете на читалището, получили поканата; Протокол от Общото събрание, проведено на 17.03.2017г.; заверени образци от подписите на Председателя и на секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на новоизбраните членове на ЧН и ПК; декларация на секретаря за липса на роднински връзки, копие от трудов договор № 6/30.09.2010г. на Р Р К, за длъжност библиотекар-специалист и длъжностна характеристика.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т.3 от Закона за народните читалища; чл. 18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ  и по реда на чл.595 и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА-1908г.”, с. Първенец, общ. Стралджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 843/1997г., следните нови обстоятелства:

 Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и  Председателя на ЧН.

 Вписва новоизбраното Читалищно Настоятелство в състав:

 Й.Г.М., ЕГН **********- Председател;

 С Б Г, ЕГН ********** - член на ЧН

 ТП Г, ЕГН **********  - член на ЧН.

 Заличава вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

 Вписва Проверителна комисия в състав:

 П З Т, ЕГН ********** - Председател на ПК

Т Ж П, ЕГН  ********** - член на ПК

Т Р Р, ЕГН ********** - член на ПК

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА -1908г.”, с. Първенец,  обл. Ямболска, ще се представлява, заедно и поотделно, от Председателя на читалищното Настоятелство - Й.Г.М., ЕГН **********  и от секретаря - Р Р К, ЕГН  **********, на основание чл. 21, ал. 1, т. 4   от актуализирания Устав.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                 

 

         

                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: