Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

№ .....29........   27.04.2017г., град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на 27.04.2017 година в състав:

           ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева    

като разгледа докладваното от съдията К.Пейчева ф. дело № 645 по описа за 1997г. на ЯОС, за да се произнесе, взе предвид следното:

 

В Ямболския окръжен съд е постъпило заявление от членовете на настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Изгрев -1928" с.Меден кладенец, община "Тунджа" обл. Ямболска, с което се иска вписване на промени във вписаните в регистъра на ЯОС обстоятелства по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните председател и членове на настоятелството, председател и членове на проверителната комисия на читалището поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните председател, членове на настоятелството, председател на ПК и членове на проверителната комисия.

Към заявлението са приложени следните документи: покана от 01.03.2017г. за годишно отчетно-изборно събрание, което да се проведе на 17.03.2017г. с дневен ред; списък на членовете на читалището, получили поканата за ОС; Протокол от ОС, проведено на 17.03.2017г.; списък на членовете присъствали на Общото събрание проведено на 17.03.2017г.; образец от подписа на Председателя, образец от подписа на секретаря - нотариално заверени; заверено копие от трудов договор №1/01.02.2007г.; свидетелства за съдимост на председателя, членовете на ЧН и ПК; декларации по чл.16, ал.1 и чл.19 от ЗНЧ на председателя и членовете на ЧН, декларации по чл.18, ал.2 и чл.19 от ЗНЧ на членовете на проверителната комисия и декларация по чл.17а, ал.2 и чл.19 от ЗНЧ на секретаря.

В закрито заседание ЯОС установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, поради което го намира за законосъобразно. Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал.4 от Закона за народните читалища, чл.595  и сл. от ГПК, ЯОС

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Изгрев -1928" с.Меден кладенец, община "Тунджа" обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 645/1997г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на настоятелството, председателя на читалището, членове на проверителна комисия и председателя на ПК.

Вписва новоизбраните членове на читалищното настоятелство: Д.Т.П., ЕГН ********** - председател; Д.Т.Ж., ЕГН **********; Б.К.Б.в, ЕГН **********; К.Д.Петров, ЕГН **********; В.П.Й., ЕГН **********.

Вписва новоизбраните членове на ПК: Ж.Р.В., ЕГН ********** - Председател на ПК; М.Х.Д., ЕГН **********; Д.Т.Ж., ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Изгрев -1928" с.Меден кладенец, община "Тунджа" обл. Ямболска, ще се представлява, заедно и поотделно, от Председателя - Д.Т.П., ЕГН ********** и от секретаря - Д.Т.Ж., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: