Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

№ .....28.........   25.04.2017г., град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, в закрито съдебно заседание на 25.04.2017 година в състав:

            ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева    

като разгледа докладваното от съдията К.Пейчева ф. дело № 592 по описа за 1997г. на ЯОС, за да се произнесе, взе предвид следното:

В Ямболския окръжен съд е постъпило заявление от членовете на настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Н.Й.Вапцаров -1928" с.Савино, обл. Ямболска, с което се иска вписване на промени във вписаните в регистъра на ЯОС обстоятелства по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните председател и членове на настоятелството и проверителната комисия на читалището поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните председател, членове на настоятелството, председател и членове на проверителната комисия.

Към заявлението са приложени следните документи: покана от 20.03.2017г. за Общо годишно отчетно-изборно събрание, което да се проведе на 29.03.2017г. с дневен ред; списък на членовете на читалището, получили поканата за ОС за 29.03.2017г.; Протокол от ОС, проведено на 29.03.2017г.; списък на членовете присъствали на Общото събрание проведено на 29.03.2017г.; образец от подписа на Председателя, образец от подписа на секретаря - нотариално заверени; заверено копие от трудов договор №2/19.03.2011г. на секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации по чл.16, ал.1 и чл.19 от ЗНЧ на председателя и членовете на ЧН, декларации по чл.18, ал.2 и чл.19 от ЗНЧ на членовете на проверителната комисия и декларация по чл.17а, ал.2 от ЗНЧ на секретаря.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, поради което намира същото за законосъобразно. Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал.4 от Закона за народните читалища, чл.595  и сл. от ГПК, ЯОС

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Н.Й. Вапцаров-1928", с. Савино, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 592/1997г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на настоятелството, председателя, членове на проверителна комисия и председателя на ПК.

Вписва новоизбраните членове на читалищното настоятелство: Н.Г.С., ЕГН ********** - председател; Т.Г.Д., ЕГН **********; К.К.Г., ЕГН **********; Р.Д.Н., ЕГН **********; М.И.Б., ЕГН **********.

Вписва новоизбраните членове на ПК: М.В.Б., ЕГН ********** - Председател на ПК; Т.П.П., ЕГН **********; М.Д.Г., ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "Н.Й.ВАПЦАРОВ -1928" с.Савино, обл.Ямболска, ще се представлява, заедно и поотделно, от Председателя - Н.Г.С., ЕГН ********** и от секретаря - Т.Г.Д., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: