Р Е Ш Е Н И Е  20

        

гр. Ямбол,    05.04.2017г.

 

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на  пети април  през  две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  559 по описа за 1997 г. от      

                                                             

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Г. Вълчанова

 за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило е заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА-1928” с. Лозенец, общ. Стралджа, обл. Ямболска, рег. по ф.д № 559/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване на нови обстоятелства в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на читалището, а именно: заличаване поради изтичане на мандата на членове на Настоятелството, както и на Председателя на ЧН; заличаване поради изтичане на мандата на членовете на Проверителна комисия и Председателя на ПК и вписване на новоизбраните Членове на ЧН, както и Председател на ЧН;  вписване Проверителна комисия и Председател на ПК.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за Общо Събрание, насрочено за 17.03.2017г.; списък на членовете получили поканата за ОС; Протокол от ОС, проведено на 17.03.2017; образец от подписа на Председателя - нотариално заверен; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на ЧН и ПК.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

 Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 3 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ, по реда на чл.595 и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

 

 ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ  “СВЕТЛИНА-1928” с. Лозенец, общ. Стралджа, обл. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 559/1997г.,  следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА досегашните членовете на читалищното Настоятелство,  както и Председателя на ЧН

ВПИСВА новоизбраните членове на читалищното Настоятелство:

Х.С.Х. - ЕГН **********- Председател;

В ГС, ЕГН **********- член на ЧН; 

Й Т Р, ЕГН ********** - член на ЧН.

ЗАЛИЧАВА досегашните членове на ПК

ВПИСВА за членове на Проверителната комисия

Й К Й, ЕГН **********-Председател на ПК;

С Я Д, ЕГН **********-член на ПК

С Н А - М, ЕГН ********** - член на ПК.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА-1928” с. Лозенец ще се представлява от Председателят на ЧН - Х.С.Х.- ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                         

 

                                                   ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: