Р Е Ш Е Н И Е  27

гр. Ямбол,   24 . 04 .2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  .двадесет и четвърти  април  през  две хиляди  и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  185  по описа за 1997 г. от        

                                                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. Иванов

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ -1905г.”, с. Генерал Тошево, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС на нови обстоятелства: освобождаване на досегашните и вписване на новоизбраните членове на Настоятелството и Проверителната комисия и техните Председатели, както и представителство на читалището - от Председателя и секретаря- заедно и поотделно.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо събрание; списък на членовете на НЧ, поканени за ОС срещу подпис; Протокол от Общото събрание, проведено на 02.04.2017г.; заверени образци от подпис на Председателя и секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на ЧН и ПК; заверено  копие от доп. споразумение от 01.02.17г. към ТД № 4/23.06.1992г. на секретаря на НЧ.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т.5 от Закона за народните читалища и чл.18, ал. 4 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ -1905г.”, с. Генерал Тошево, общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 185/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав: И В Н, ЕГН ********** - Председател; Д И К, ЕГН ********** - секретар; Д И М, ЕГН **********; Т З Г, ЕГН **********; Д ГД, ЕГН **********; Д М Д, ЕГН **********; МК Г, ЕГН **********.

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия.

            Вписва Проверителна комисия в състав: М Г. И, ЕГН **********-Председател; ВВ Т, ЕГН **********; В Д Д, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ-1905г.”, с. Генерал Тошево, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на Читалището - И В Н, ЕГН ********** и от секретаря- ДИ К, ЕГН **********- заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

                                                        

 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: