Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 24

гр. Ямбол, 21 .04.2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на   двадесет и първи април  през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното ф. д.  16 по описа за 2015 г. от        

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. Иванов

за да се произнесе взе предвид следното:

         В ЯОС е постъпило е заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел "УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОУ Л. КАРАВЕЛОВ”-ГР. ЯМБОЛ", със седалище: гр. Ямбол, жк ”Диана", с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: освобождаването на член и Председател на Управителния Съвет, вписване на нов член и Председател на УС, както и вписване на променен учредителен акт- Устав.

Приложени са следните документи: покана за свикване на Общо събрание и копие от публикуването й в ДВ/16.12.16г.; Протокол №2 от заседание на ОС; Протокол №3 от 10.02.2017г. от проведеното Общо събрание на "УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОУ Л. КАРАВЕЛОВ”-ГР. ЯМБОЛ; списък на присъствалите на ОС членове; декларация на Д. Г. А.; свидетелство за съдимост и декларация на новоизбрания член на Управителния Съвет, актуализиран учредителен акт- Устав.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 18, ал. 1 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595  и сл. от  ГПК

Р Е Ш И :

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на Училищно настоятелство при УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОУ Л. КАРАВЕЛОВ”-ГР. ЯМБОЛ, със седалище  гр. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 16/2015г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

ОСВОБОЖДАВАНЕТО на досегашния член и Председател на Управителния Съвет- Т.С.А..

ВПИСВА В.Г.Д., ЕГН ********** за член на Управителен Съвет и  технически секретар.

ВПИСВА за Председател на УС Д.Г.А., ЕГН **********.

ВПИСВА  актуализиран  Устав на сдружението, приет  от ОС на 10.02.2017г.

Училищно настоятелство при  "УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ ОУ Л. КАРАВЕЛОВ”-ГР. ЯМБОЛгр. Ямбол се представлява от Председателя на УС- Д.Г.А., ЕГН **********.

  Решението не подлежи на обжалване.

 

                               

                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: