О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

 

                            18.04.2017 г.               гр.Ямбол

 

 

 

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД,  І-ви  въззивен граждански състав

на       18     април      2017   година

в закрито заседание в следния състав:

ПРЕДСЕДАТЕЛ: РОСИЦА СТОЕВА                        

        ЧЛЕНОВЕ: 1. КАЛИНА ПЕЙЧЕВА

                                                                  2. ГАЛИНА ВЪЛЧАНОВА

секретар

като разгледа докладваното от съдия   Росица Стоева

възз.гр.дело №120  по описа на 2017 г.,

за да се произнесе взе предвид следното:

 

Производството пред ЯОС е по реда на чл.258 и сл. ГПК.

Образувано е по въззивна жалба на Й.А.Д. и И.А.И., двамата чрез пълномощника адв.М. А. Д. против Решение №121/01.03.2017 г., постановено по гр.д.№3455/2016 г. по описа на ЯРС.

ЯОС, след като се запозна с жалбата констатира, че последната е нередовна - от същата не може да се установи по несъмнен начин в какво се състои искането на жалбоподателите. Така в началото на възз.жалба е посочено, че се обжалва първоинстанционното решение изцяло, а в петитума на жалбата е поискана отмяната му в частта, с която исковата претенция не е уважена, като едновременно с това е заявено искане при произнасяне по същество предявените искове да се уважат до размер на 43,01 лв. Посоченото по същество води до невъзможност да се установи в какво точно се състои искането на жалбоподателите.

Проверката за редовност на въззивната жалба, съгласно разпоредбата на чл.262, ал.1 ГПК е от компетентност на първоинстанционния съд, поради което настоящото производството следва да се прекрати, а делото да се върне на ЯРС за извършване на процедура по отстраняване на констатираните нередовности по нея.

Водим от изложеното Ямболският окръжен съд

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА  производството по възз.гр.д.№120/2017 г. по описа на ЯОС.

ИЗПРАЩА на ЯРС въззивната жалба на Й.А.Д. и И.А.И., двамата чрез пълномощника адв.М. А. Д. против Решение №121/01.03.2017 г., постановено по гр.д.№3455/2016 г. по описа на ЯРС за надлежното й администриране от първостепенния съд на основание чл.262, ал.1 ГПК, след което да се изпрати на ЯОС за произнасяне.  

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                  ЧЛЕНОВЕ: 1.                     2.