Р Е Ш Е Н И Е  16

                   

                   гр.Ямбол,29.03.2017г.                 

                                           

                    В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на двадесет и девети март                     през  две хиляди и седемнадесета година,като разгледа докладваното фирмено дело  518 по описа за 1997 г. от   

                                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: К.ПЕЙЧЕВА

 

за да се произнесе взе предвид следното:: 

ЯОС е постъпила молба от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Г. С. РАКОВСКИ 1922” с. Раздел, общ. Елхово, обл. Ямболска, рег. по ф.д. № 518/1997г.  по описа на ЯОС, с която се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно: заличаване на досега вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и на Председателя на ЧН; заличаване на досега вписаните членове на ПК, както и на Председателя на ПК и вписване на новоизбраните членове на ЧН и ПК, както и на новоизбраните Председатели на ЧН и ПК.

    Към заявлението са приложени следните документи: Копие от поканата за свикване на Общо събрание; Списък на членовете получили поканата; Протокол №3 от 03.03.2017г. от проведеното Общо събрание; Образец от подписа на Председателя на ЧН – заверен от кметството; образец от подписа на секретаря - заверен от кметството, който  също представлява читалището заедно и поотделно с Председателя  според чл. 18, ал.1, т. 4  от Устава; декларации за родствени връзки от членовете на ЧН и ПК и свидетелства за съдимост; актуален списък на членовете на читалището към дата 03.03.2017г.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Воден от посочените съображения и на основание чл.9, ал.4, т.3 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ, по реда на чл.595 и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Г. С. РАКОВСКИ 1922” с. Раздел, общ. Елхово, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 518/1997г., следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА досега вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

ВПИСВА новоизбраните членове на Читалищното Настоятество в състав:

Т.Н.И., ЕГН ********** - Председател

М.С.К., ЕГН ********** - член

М.А.С., ЕГН ********** - член

Д.Г.С., ЕГН ********** - член

Н.П.И., ЕГН ********** - член

ЗАЛИЧАВА досега вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

ВПИСВА проверителна комисия в състав:

М.Г.Г.,ЕГН********** - Председател

Е.Г.Р.,ЕГН **********

Й.П.М.,ЕГН **********

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Г. С. РАКОВСКИ 1922” с. Раздел, общ. Елхово, обл. Ямболска, ще се  ПРЕДСТАВЛЯВА от Председателя на читалищното Настоятелство - Т.Н.И. с ЕГН **********  и от секретаря  на читалището  - М.С.К. с ЕГН ********** – ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО, съгл. чл. 18, ал.1, т. 4  от Устава.

  Решението не подлежи на обжалване.

 

                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: