Р Е Ш Е Н И Е  15

 

 гр. Ямбол, 27.03.2017г.

 

                 В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на двадесет и седми март през  две хиляди  и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  №491  по описа за 1997 г. от        

                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Д. КЮЧУКОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете на Читалищното настоятелство на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХР. БОТЕВ 1928г.”, с. Ботево,  обл. Ямболска,рег. по ф.д № 491/19977г. по описа на ЯОС, с която се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на читалището: заличаване на досегашните членове и председателите на ЧН и ПК, поради изтичане на мандата им; вписване на новоизбраните членове на ръководните органи.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо Събрание насрочено за 14.03.2017г.; списък на членовете, получили поканата за ОС; Протокол  от ОС, проведено на 14.03.2017г. редовно отчетно-изборно събрание;нотариално заверен образец от подписа на Председателя и на секретаря; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на ЧН и ПК; заверено копие от труд. Договор № 1/31.05.2013г. на читалищния секретар.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 3 от Закона за народните читалища;чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ и чл.595 и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХР. БОТЕВ 1928г.” с. Ботево,  общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по  ф.д. № 491/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличаване на вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

Вписва новоизбраното Настоятелството в състав: Т.Г.И., ЕГН ********** - Председател; Г.И.Т., ЕГН **********; И.Г.Р., ЕГН **********; М.Й.К., ЕГН **********; Н.И.К. ЕГН **********; С.Н.П., ЕГН **********; В.Й.Й., ЕГН **********

     Заличава вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

     Вписва Проверителна комисия в състав: С.А.Т. с ЕГН ********** - Председател на ПК; С.К.С., ЕГН  **********; И.С.Ж.с ЕГН **********.    

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ХР. БОТЕВ 1928г.”, с. Ботево, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Т.Г.И., ЕГН ********** и от секретаря- М.Й.К., ЕГН **********- заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                     

                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: