Р Е Ш Е Н И Е  7

гр. Ямбол,  07 .03. 2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

         Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание  на .седми март.... през  две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  440 по описа за 1997 г. от    

                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. Иванов

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ-1893”, гр. Елхово,  обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промяна в състава на Проверителната комисия-освобождаване на член на ПК и избор на нов член на ПК- К П М.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо събрание; списък на читалищните членове, получили поканата за ОС; Протокол №3 от Общото събрание, проведено на 24.02.2017г.; свидетелство за съдимост и декларация по чл. 18, ал.2 от ЗЧ на новоизбрания член на ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

 Водим от посочените съображения и на основание  чл.9, ал.4, т. 3 от ЗНЧ и чл. 595 и сл. от ГПК, ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

 

 ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “РАЗВИТИЕ-1893г.”, гр. Елхово, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 440/1997г. следните обстоятелства:

Вписва освобождаването на Д И М като член на Проверителната комисия.

Вписва К П М, ЕГН ********** като член на Проверителната комисия.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                           

                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: