Р Е Ш Е Н И Е  17

гр. Ямбол,   30.03.2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на..тридесети март   през две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  284  по описа за 1997 г. от        

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. Стоева

  и   за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА 1948”, с. Козарево, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС новонастъпили обстоятелства: заличаване на вписаните председатели и членове на настоятелството и проверителната комисия;  вписване на новоизбраните членове в ръководните органи на читалището, както и представляващи Читалището.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо Събрание на 14.03.2017г.; списък на членовете, получили поканата за ОС; Протокол от ОС, проведено на 14.03.17г.; заверени образци от подпис на председателя и на секретаря; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на ЧН и ПК; декларация и заверено копие от трудов договор № 3/29.12.2015г. на секретаря на читалището.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл. 595 и следващите от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ  “ПРОСВЕТА 1948”, с. Козарево,  общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 284/1997г.,  следните нови обстоятелства:

ВПИСВА освобождаване на досегашните членове и Председателя на читалищното настоятелство.

Вписва новоизбраните членове на читалищното настоятелство: Д.А.С., ЕГН **********- Председател; Р Й И, ЕГН ********** - член; М Г И, ЕГН ********** -член; Р С А, ЕГН **********- член;  и И Т С, ЕГН ********** -секретар.

ВПИСВА Освобождаване на досегашните членове и Председателя на Проверителна комисия.

Вписва новоизбраните членове на ПК: Р И Д, ЕГН **********- Председател; Ж И В, ЕГН ********** и Н И Т, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОСВЕТА 1948” с. Козарево, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Д.А.С., ЕГН ********** и от секретаря- ИТ С, ЕГН ********** - заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: