Р Е Ш Е Н И Е  № 18

гр. Ямбол,   30 . 03.2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

           Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на  тридесети март    през  две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  214  по описа за 1997 г. от        

                                                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. Стоева

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Читалищното настоятелство на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ЗОРА 1930”, с. Челник, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС на новонастъпили обстоятелства: заличаване на вписаните председател, членове на Читалищното Настоятелство и на Проверителна комисия-поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните членове в субектния състав на читалището, както и представляващи Читалището.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо Събрание на 22.03.2017г.; заверено копие от списък на членовете, получили поканата за ОС; Протокол от ОС от 22.03.2017г.; заверени образци от подпис на представляващите Читалището: председателя и секретаря; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на ЧН и ПК и декларация и копие от трудов договор на  читалищния секретар.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища, чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ  и чл. 595 от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на  НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ  “ЗОРА 1930”, с. Челник, общ. Тунджа, обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 214/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличаване на вписаните  членове на настоятелството и Председателя.

Вписва новоизбраните членове на читалищното настоятелство: Д Ж К, ЕГН ********** - Председател; Д.К.Д., ЕГН **********; А П И,ЕГН **********.

Заличаване на вписаните  членове на Проверителната комисия.

Вписва новоизбраните членове на ПК: Л А К, ЕГН **********; Н БД, ЕГН **********; Т П И, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ЗОРА 1930”, с. Челник, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Д Ж К, ЕГН ********** и от секретаря- Д.К.Д., ЕГН **********- заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

                                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: