Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е

 

11    14.03.2017г., град Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, фирмено отделение, в закрито съдебно заседание на 14.03.2017 година, в състав:

 

  ПРЕДСЕДАТЕЛ: Калина Пейчева

                                                                                                                              

като разгледа докладваното от съдията К.Пейчева ф. дело №10 по описа за 2014г., за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по чл.595 и сл.от ГПК.

В ЯОС е постъпило е заявление от Т.И. П.-П. като учредител и председател на УС на фондация в частна полза с наименование "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", вписана в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при ЯОС за 2014г. с решение №45/17.09.2014г. по ф.д. № 10/2014г. по описа на ЯОС, със седалище и адрес на управление гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов" №9, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на фондацията избрания Управител съвет.

Приложени са следните документи: Решение от 12.12.2016г. на учредителя на фондация в частна полза "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", с което на основание чл.22, ал.1 от Устава на фондацията избира състава на Управителния съвет на фондацията и съгласно чл.13, ал.1 от Устава избира председателя на УС; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на членовете на УС; декларация, съгласие и образец от подписа на Председателя на УС, нотариално заверен; разписка за внесена държавна такса.

В закрито съдебно заседание ЯОС обсъди представените документи и прецени, че искането за вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел по партидата на фондацията е основателно.

Предвид изложеното, ЯОС, на основание чл.18, ал.1 от ЗЮЛНЦ, по реда на чл.595 и сл. от ГПК

 

Р Е Ш И :

 

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на фондация "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ", рег. по ф.д.№10/2014г. по описа на ЯОС със седалище и адрес на управление: гр.Ямбол, ул."Жорж Папазов"№9, следните обстоятелства:

ВПИСВА Управителен съвет в състав:

Т.И. П.-П., ЕГН ********** - Председател,

М.П.К., ЕГН **********,

Т.Д.Т., ЕГН **********,

К.Т.М., ЕГН  **********.

          Фондация "ДИМИТЪР ТЕРЗИЕВ" се представлява от Председателя на УС - Т.И. П.-П., ЕГН **********.

          Решението не подлежи на обжалване.

 

                                        

 

 

 

                                       ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: