Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 14

 гр. Ямбол,  24 . 03 .  2017г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, Фирмено отделение в закрито заседание на  ..двадесет и четвърти март през две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното Ф.Д.  № 5  по описа за 2011г. от

                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. Стоева

и за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел с дейност в обществена полза с наименование „БИЛАНИ”, седалище гр. Ямбол, като се иска вписването на промени по партидата му в регистър за юридическите лица с нестопанска цел: приемането на актуализиран Устав;освобождаването на досегашните членове и Председателя на Управителния съвет и вписване на новоизбраните членове и Председател на УС, който ще представлява сдружението. 

Приложени са следните документи: Протокол от заседание на Управителния съвет, с решение за свикване на Общо събрание; Покана за свикване на ОС и копие от публикуването й в ДВ; Протокол от редовното Общо събрание, проведено на 02.11.2016г.; списък на членовете, присъствали на ОС; Актуализиран Устав на сдружението; списък на членовете, приели Актуализирания устав; Протокол от заседание на УС/15.11.2016г.- за избор на нов Председател на УС; Спесимен на Председателя на УС – нотариално заверен, свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на новоизбраните членове на УС; вносна бележка за платена ДТ; адвокатско пълномощно.

 Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 4, от ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС 

Р  Е  Ш  И:

ВПИСВА в Регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на сдружение с нестопанска цел за осъществяване на дейност в обществена полза с наименование: БИЛАНИ”, със седалище гр. Ямбол, следните новонастъпили обстоятелства:

Приемането на Актуализиран Устав, приет на Общо събрание на клуба, проведено на 02.11.2016г.  с промяна на чл. 15/3/, който придобива следната редакция:   

"Поканата за свикване на Общото събрание се отправя чрез публикуването й в местен вестник и чрез поставянето й на място за обявления в сградите, в които се намира управлението на Сдружението и на клоновете му най-малко един месец преди насрочения ден."

ВПИСВА освобождаването на досегашните членове и Председателя на Управителния съвет.

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ в състав: В И. П, ЕГН **********- Председател на УС; Р.В.Г., ЕГН ********** -член на УС и Д П С ЕГН ********** -член на УС.

Сдружение „БИЛАНИ”, гр. Ямбол се представлява от Председателя на УС В И. П, ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: