О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

                                      Гр. ЯМБОЛ  08.03.17г

 

Ямболският окръжен съд,Гражданска колегия,в закрито съдебно заседание на 08.03.17 г/две хиляди и  седемнадесета година/ в състав:

 

                             ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д.Кючуков

                                        ЧЛЕНОВЕ:1.Жени Бозукова

                                                            2.Н.Иванов

При  секретаря  ............. и в присъствие на  прокурора.............

.....................................като разгледа докладваното от  Ж.Бозукова

..................................................................възз.гр. д.№59 по описа

 за 2017г

За да се произнесе съдът взе предвид следното:

Срещу действията на ЧСИ, с рег №878-И. Х., касаещи принудително изпълнение по ИД №205/11г на ЧСИ, във връзка с предявяване на разпределение е постъпила жалба от длъжника  А.Г.С. ***.

 След даване на срок и указания на С. от ЧСИ, за внасяне на такси и администриране на жалбата, в т.ч и такса за ЯОС, с молба от  14.02.17г А.С.  е поискала  освобождаване от заплащане на ДТ по жалбата, т к е социално слаба и  е приложила към молбата съответните документи,във връзка с твърдението си.

Видно от представената декларация за семейно и материално положение, служебна бележка от 13.02.17г на Агенцията по заетостта,Регистрационна карта от Д”БТ”Ямбол е видно, че молителката не притежава  имоти и  е регистрирана в Бюрото по труда като безработна. От друга страна, видно от Акт за раждане на детето Д.Д. П., род. на **** , за негова майка е вписана А.Г. П., а според заверен препис от влязлото в сила  Решение №1053/15.01.07г пост. по гр.д №783/06г на ЯРС,  бракът на молителката със съпруга й Д. Н. П. е прекратен,като упражняването на родителските права по отношение на роденото от брака им дете Д. Д. П. е  предоставено на А.Г. П. и със същото решение е постановено, след прекратяване на брака, съпругата да носи предбрачното си фамилно име –С..

Предвид изложените факти съдът намира, че в случая са налице условията на чл.83 ал. 2 ГПК за освобождаването на исцата от внасяне на държавна такса и жалбата.

Водим от горното и на осн. чл 29 ал 4 ГПК и чл 83 ал 2 ГПК, ЯОС

                           О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

Освобождава А.Г.С., с ЕГН ********** ***  от внасяне на държавна такса по жалба, вх №1930/26.01.17г по ИД №205/11г на ЧСИ.

Препис от настоящето определение да се изпрати на страната и на ЧСИ  за администриране на жалбата.

Определението не подлежи на обжалване.

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                           ЧЛЕНОВЕ:1.          2.