ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

Гр. ЯМБОЛ 09.03.17 г.

 

Ямболският окръжен съд,Гражданска колегия,в закрито съдебно заседание на 09.03.17 г/две хиляди и седемнадесета година/ в състав:

 

Председател:Д.Кючуков

Членове: Жени Бозукова

         Н.Иванов

 

При секретаря .............. и в присъствие на прокурора...............

.................................. като разгледа докладваното от

Ж.Бозукова

................................................................ гр. д №57 по описа

за 2017г

За да се произнесе,съдът взе в пред вид следното: Производството пред ЯОС е образувано по жалба вх №1406/06.03.17г,депозирана от Ж.Х.П. *** , с която се иска прекратяване на действията на ЧСИ- И.Х. за наложения запор върху трудовото възнаграждение на жалбоподателката по ИД № 20178780400208 като неправлино,т к това е единственият доход на П. за плащане на текущи сметки и кредит в размер на 121 лв към „Експрес Банка".

Съдът намира, че в случая производството по делото следва да бъде прекратено, като жалбата бъде изпратена на изпълнителният орган за нейното адзминистриране и окоплектоване, предвид разп. на чл 436 ГПК, чиято норма предвижда, жалбите срещу действията на съдия изпълнителя да се подават чрез него, като СИ следва да провери редовността на жалбата, съгл. разп. на чл 436 ал 4 ГПК,като се приложат разп. на чл 260 и 261 ГПК. СИ следва да извърши проверка, дали към жалбата са представени изискуемите от закона приложения по см. на чл 261 ГПК, да развие процедура за отстраняване на нередовностите по жалбата, като на осн чл 436 ал 2 ГПК, връчи препис от същата на другата страна, а когато жалбата е подадена от трето лице-преписи от нея да се връчат на длъжника и взискателя и след изтичането на срока по чл 436 ал 3 ГПК, СИ следва да изпрати на Окръжния съд жалбата за произнасяне, заедно с възраженията, ако има такива, както и копие от изпълнителното дело и да изложи мотиви по обжалваните действия.

В конкретният случай, жалбата на Ж.Х.П. е подадена директно пред ЯОС, което налага нейното изпращане на ЧСИ И.Х. за осъществяване на процедурата по чл.436 ГПК.

Водим от горното,ЯОС

ОПРЕДЕЛИ:

Прекратява производството по възз. гр д №57/17г по описа на ЯОС.

Изпраща на ЧСИ-И. Х.,*** действие-ЯОС за администриране, съгл. разп. на чл 436 ГПК, подадената пред ЯОС жалба, вх №1406/06.03.17г на длъжника по ИД №20178780400208 -Ж.Х.П., с ЕГН ********** и адрес: ***,ж к"*********, с която са обжалвани действията на ЧСИ, касаещи налагане на запор върху трудовото възнаграждение на жалбоподателката.

Определението не подлежи на обжалване.

Определението да се съобщи на жалбоподателя.


ПРЕДСЕДАТЕЛ:                ЧЛЕНОВЕ: 1.

                                                             2.