Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 5

гр. Ямбол , 21.02.2017 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на                                               ..  двадесет и първи  февруари през две хиляди и седемнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 12  по описа за 2011 г. от        

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Ж. Бозукова

за да се произнесе взе предвид следното:

          В ЯОС е постъпило е заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел ОБЩЕСТВЕНО ДВИЖЕНИЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД, със седалище  и адрес на управление гр. Тополовград, ул. "Трети март" № 35, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: освобождаването на досегашния Председател на УС и на останалите членове на УС и вписване на новоизбраните членове на УС и Председател-Т К Д, която ще го представлява.

Приложени са следните документи: протокол  от заседание на УС от 16.11.16г.; покана с дневен ред за свикване на Общото събрание на сдружението; списък на поканените членове на сдружението; протокол от 30.11.2016г. от проведеното Общо отчетно-изборно събрание; списък на присъстващите на ОС членове; нотар. заверена декларация-образец от подпис на представляващия сдружението; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на новоизбраните членове на УС,  вносна бележка за платена Д.Т; пълномощно на адв. Я.Х..

Производството по делото е оставено без движение  с резолюция на съда от 13.02.2017г. поради липса на данни в Протокола от ОС за освобождаването на досегашния Председател на УС. С молба, вх. № 1104/ 20.02.17г. е уточнено, че този пропуск е поради допусната техническа грешка, което обстоятелство е отразено в протокола и приподписано от Председателя на ОС.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането на страната следва да бъде уважено. Водим от горното и  на основание чл. 595 и сл. от ГПК ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

Р Е Ш И : 

ВПИСВА по партидата на сдружение с нестопанска цел ОБЩЕСТВЕНО ДВИЖЕНИЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД със седалище  и адрес на управление гр. Тополовград, ул. "Трети март" № 35, следните обстоятелства:

Освобождаването на досегашните членове на Управителния съвет и Председателя на УС.

          ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ в състав:

       ТК Д, ЕГН **********- Председател;

       Т.И.Д., ЕГН **********;

       С Д И, ЕГН **********;

Сдружение „ОБЩЕСТВЕНО ДВИЖЕНИЕ ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА ОБЩИНА ТОПОЛОВГРАД”, гр. Тополовград се представлява от Председателя на УС: Т КД, ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: