Р Е Ш Е Н И Е   № 3

 

                      гр. Ямбол,13.02.2017

 

                              В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

           Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в открито заседание на тринадесети февруари през две хиляди и седемнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело № 180 по описа за 2001г. от        

                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д.КЮЧУКОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от адв. Митко Краев, като пълномощник на „УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” гр. Тополовград, представлявано от Председателя - С.Г.К. с ЕГН **********, рег. по ф.д. № 180/2001г. по описа на ЯОС, с което се иска да се впишат нови обстоятелства по партидата на сдружението  в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел, а именно: освобождаване на М.И.Я. - С. с ЕГН **********, като контльор на УН и вписване на Е.Д.Д. с ЕГН **********, като контрольр на Училищното настоятелство; иска се вписване на промени в Устава, приети на Общо събрание на проведено на 19.12.2016г. а именно:

Относно броя на редовните общи събрания - в чл.20  се прави промяна на второто изречение, както следва - „Редовните Общи събрания се свикват най-малко един път годишно"

 За начина на свикване на Общо събрание

 Към чл. 21 се добавя ал.2 -„Поканата не се обнародва в Държавен вестник."

 Към чл.39 се добявя ал.2 -„Всеки член е длъжен да внася годишна членска вноска в размер от 10 лв. в срок до 15. 02. на настоящата година"

 Към чл.15 ал.1да се добавя буква „г/ при отпадане

-поради невнасяне на две поредни членски вноски: когато детето  на  член  от  настоятелството  е напуснало  или е завършило образованието си в училище;когато учител член на УН не работи вече в училището"

Към чл.15 се създава ал.2 - „Основанията по ал.1 буква "г" се констатират с документи от съответния компетентен орган".

          Приложени са следните документи: Протокол №5/19.12.2016г. от проведеното Общо събрание на „УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” гр. Тополовград,  покана за свикване на ОС публикувана в ДВ; списък на членовете получили поканата за Общо събрание за 19.12.2016г.;Устав на сдружението; свидетелство за съдимост и декларация за родствени връзки на новоизбрания член на УН;

          Искането е основателно, поради което и на основание чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ и чл.595 и сл. от ГПК, ЯОС

                                       

                                        Р Е ШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, по партидата на сдружение с нестопанска цел за извършване на обществено полезна дейност с наименование „УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО ПРИ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ „СВ. СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЙ” гр. Тополовград, рег. по ф.д. № 180/2001г. по описа на ЯОС, следните обстоятелства:

ОСВОБОЖДАВА М.И.Я. - С. с ЕГН **********, като контльор на УН

ВПИСВА Е.Д.Д. с ЕГН **********, като контрьорьор на УН

Вписва актуализиран Устав Приет на Общо събрание, проведено на 19.12.2016г.

Решението не подлежи на обжалване.

                             

 

                                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: