П Р О Т О К О Л

 

 

18.01.2017  година                                                                                  гр. Ямбол

 

Ямболският окръжен съд                         І-ви  въззивен наказателен състав

На осемнадесети януари                                                                   2017  година

В публично заседание в следния  състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: ДИАНА ФАРФАРОВА

           ЧЛЕНОВЕ: 1. ПЕТРАНКА ЖЕКОВА

                                  2. ГЕРГАНА КОНДОВА

 

Секретар   Ив. З.

Прокурор Г. Георгиев

Сложи за разглеждане докладваното от съдия ЖЕКОВА

ВНОХД № 384  по описа за 2016 година

На именното повикване в  10.40 часа се явиха :

Въззивникът Й.Ч.Й. се явява лично и с адв. Г..

 

Прокурорът – Да се даде ход на делото.

Адв. Г. - Да се даде ход на делото.

 

СЪДЪТ счита, че липсват пречки по даване ход на делото в днешното съдебно заседание и

ОПРЕДЕЛИ:

ДАВА ХОД НА ДЕЛОТО

ДОКЛАДВА ПРОТЕСТА

 

Прокурорът - Нямам искания за доказателства. Оттеглям така подадения протест от Районна прокуратура-Ямбол срещу присъдата на Районен съд-Ямбол, постановена по НОХД №620/2016 г. Намирам за законосъобразен и обоснован правният извод на Районният съд, че по делото не са били събрани категорични и безспорни доказателства относно авторството на извършеното деяние от страна на подсъдимия Й.. Липсват преки свидетели очевидци на извършеното деяние. Самият подсъдим възползвайки се от процесуалните си права е отказал да дава обяснени както на ДП, така и в съдебно заседание. От показанията на разпитаните по делото свидетели също не се установява авторството на извършеното деяние. Показанията на свидетелите Н и А не сочат подсъдимият да е автор на деянието, а посочват че подсъдимият им е споделил, че въпросните циментови колове е закупил от непознати лица от гр. Стралджа. Твърдения на подсъдимия, които са останали необорени. От показанията на св. В не се установява авторство на деянието. Показанията на св. Ю, по същество анализирани неговите показания касаят друго производство. Не се установява авторството на подсъдимия от показанията на служителят на полицията - св. Х. Същият е посочил, че при беседата си с подсъдимия същият е отрекъл да е автор на въпросното деяние. Както правилно е посочил Районният съд доказателства за авторството на деянието липсват събрани в хода на съдебното производство и по време на ДП. Предвид горното моля да прекратите образуваното въззивно наказателно производство.

 

Адв. Г. - Присъединявам се изцяло към казаното от представителя на официалното обвинение защото и самия обвинителен акт не съдържа нито точното време, нито механизма на деянието, за което е повдигнато обвинение. Не се установи по никакъв начин посочената фактическа обстановка. Моля да потвърдите присъдата на Ямболският районен съд като правилна и  обоснована.

 

СЪДЪТ намира, че са налице условията на чл. 324 от НПК за оттегляне на протеста от участващия в хода на съдебното производство прокурор и предвид оттеглянето на протеста производството по делото следва да бъде прекратено, поради което

ОПРЕДЕЛИ: 7

 

ПРЕКРАТЯВА производството по НОХД №384/2016 г. по описа на Окръжен съд- Ямбол

Определението подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок от днес пред Апелативен съд- Бургас.

Протокола се изготви в съдебно заседание, което приключи в 10.45 часа.

 

          ПРЕДСЕДАТЕЛ:

 

 

ЧЛЕНОВЕ:1.                       2.

 

                                                          СЕКРЕТАР: