Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е №125

 

                                          гр. Ямбол,13.12.2016

 

                                 В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на тринадесети декември през две хиляди и шестнадесета, като разгледа доклаваното ф.д № 287  по описа за 1997 г. от

                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. СТОЕВА

за да се произнесе, взе  предвид следното:

 ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа, общ. Тунджаq обл. Ямбол, рег. по ф.д. № 287/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно: заличаване Д.М.Д. с  ********** вписаната като читалищен секретар и като член на  Читалищното Настоятелство и вписване на новоизбрания член на ЧН -  Т.К.Г. с ЕГН **********, която е избрана и за секретар на ЧН.

  Към заявлението са приложени следните документи: протокол № 4/30.09.16г. от заседанието на Читалищното настоятелство, където е взето решение за свикване на Общо събрание; покана за свикване на Общо събрание; списък на лицата получили срещу подпис поканата за ОС, насрочено за 05.12.2016г.; списък на лицата, присъствали на Общото събрание проведено на 05.12.2016г.; Протокол от Общото събрание проведено на 05.12.2016г.; протокол № 6/05.12.2016г. от заседанието на Читалищното настоятелство, където е взето решение за избор на секретар,  образец от  подписа на секретаря; декларация за родствени връзки от Т.К.Г. и свидетелство за съдимост на същата.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Искането е основателно, поради което на основание чл.9 а, ал. 5, т.5 от Закона за народните читалища и чл.595 и сл. от ГПК

    

     РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа, общ. Тунджа, обл. Ямбол, рег. по ф.д. № 287/1997г. по описа на ЯОС, следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА Д.М.Д. с **********, като член на Читалищното Настоятелство и като секретар на ЧН.

ВПИСВА Т.К.Г. с ЕГН **********,  като член на ЧН  и като секретар.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ВАСИЛ ЛЕВСКИ 1931”, с. Победа, общ. Тунджа, обл. Ямбол, ще се представлява от Председателя  на ЧН - С.И.С. с ЕГН ********** и от секретаря на ЧН - Т.К.Г. с ЕГН ********** - ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО.

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                 ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: