ОПРЕДЕЛЕНИЕ

 

 

......................   25.11.2016г., гр.Ямбол

 

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

          ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД, гражданско отделение, І–ви въззивен граждански състав, в закрито заседание на 25.11.2016г. в състав:

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ: Росица Стоева

ЧЛЕНОВЕ:           Красимира Тагарева

            Калина Пейчева

                  

като разгледа докладваното от съдията К. Пейчева

въззивно частно гражданско дело 417 по описа за 2016г.,

за да се произнесе, взе предвид следното:

 

Производството е по реда на чл.23, ал.3 от ГПК.

С определение № 2339/22.11.2016 г. на ЯРС, постановено по гр.д.№ 2794/2016г. по описа на Ямболския районен съд, е прекратено производството по делото и същото е изпратено на Ямболския окръжен съд по компетентност за определяне на друг равен по степен съд, който да го разгледа.

Съдиите от Районен съд – гр.Ямбол са се отвели от разглеждане на гр.д.№ 2794/2016г. по описа на ЯРС,  образувано по искова молба от Н.И.К. ***, с пълном.адв.А.П. ***, против ЗАД”ОЗК-ЗАСТРАХОВАНЕ”, с която е предявен иск по чл.394 от КЗ.

ЯОС намира, че са налице предпоставките на чл.23, ал.3 от ГПК, тъй като е налице невъзможност Ямболският районен съд да разгледа делото поради направени отводи на съдиите от този съд. Следва да бъде определен друг, равен по степен съд, за разглеждане на делото. С оглед изложеното, ЯОС приема, че делото следва да се изпрати за разглеждане на Районен съд – гр.Елхово, който е равен по степен съд в съдебния район на  ЯОС.

Мотивиран от горното, съставът на ЯОС

 

О П Р Е Д Е Л И :

 

ИЗПРАЩА, на основание чл.23, ал.3 от ГПК, образуваното пред ЯРС гр.д.№ 2794/2016г. за разглеждане от Районен съд – гр.Елхово.

Определението не подлежи на обжалване.

 

 

 

ПРЕДСЕДАТЕЛ:                                         ЧЛЕНОВЕ: 1.                                   2.