О П Р Е Д Е Л Е Н И Е

                                                                         17.11.2016г.                                гр.Ямбол

 

Ямболският окръжен съд                                                                гражданско отделение

На 17.11.2016 година

В закрито съдебно заседание в следния състав:

                                        ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Гр.дело № 423 по описа за 2015г.

За да се произнесе, взе предвид следното:

С определение от 15.12.2015г. ЯОС е оставил без движение исковата молба на ищеца С.Д.Д. ***, указвайки му в едноседмичен срок да отстрани констатираните нередовности - да посочи кои са ответниците по иска – техните имена и адреси, законни представители или пълномощници, ако имат такива; да посочи  цената на предявения иск и внесе по сметката на ЯОС ДТ в размер на 4 на сто върху цената на иска, но не по-малко от 50лв., като представи по делото и платежния документ за внесената; да направи подробно изложение на обстоятелствата, на които се основава искът, като посочи какво е значението за спора, решен с постановеното от ЯОС неприсъствено решение по гр.д. №106/2014г. на „новооткритото обстоятелство” - признанието на Т. и Г.С., че договорът за заем от 10.03.2009г. е „унищожен”; да изложи и обстоятелствата относно узнаването на 17.09.2015г. за новооткритото обстоятелство.

При извършената проверка по делото ЯОС установи, че определението му с указанията за изправяне на исковата молба е връчено на ищеца на 04.11.2016г., като в едноседмичния срок, който е изтекъл на 11.11.2016г., ищецът С.Д. не е отстранил нередовностите на исковата молба, включително до днес - 17.11.2016г. Поради това, на основание чл.129,ал.4,вр. с ал.3 ГПК съдът следва да прекрати производството по делото и върне исковата молба на ищеца.

Водим от горното, ЯОС

                                               О П Р Е Д Е Л И :

 

ПРЕКРАТЯВА на основание чл.129,ал.4, вр. с ал.3 ГПК производството по Гр.д.№423/2015г. по описа на ЯОС, поради неотстраняване в срок нередовностите на исковата молба.

ВРЪЩА исковата молба, заедно с приложенията към нея, на ищеца С.Д.Д. ***

Определението подлежи на обжалване с частна жалба пред Апелативен съд гр. Бургас в едноседмичен срок от връчването му на ищеца.

 

 

                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ :