РЕШЕНИЕ  114

гр. Ямбол,  18 . 10. 2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на    осдемнадесети       октомври   през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното ф.д. № 30 по описа за 2016 г. от

                                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от Управителя на новоучреденото Сдружение с нестопанска цел, определено като организация за извършване на обществено полезна дейност, с наименование "ФУТБОЛЕН КЛУБ "БАЛКАН-ЛОЗЕНЕЦ", с. Лозенец, обл. Ямболска, с което се иска вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението са приложени следните документи: Учредителен протокол от 17.07.2016г.; Устав на сдружението; Списък на учредителите; уведомително писмо за уникалност на наименованието от "ИО" АД; протокол от заседание на УС за избор на Председател; нотариално заверен образец от подписа на Председателя; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на членовете на УС;  вносна бележка за платена ДТ; адв. пълномощно.

Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 1 ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, Сдружение с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност с наименование "ФУТБОЛЕН КЛУБ "БАЛКАН-ЛОЗЕНЕЦ ".

            Седалище и адрес на управление: с. Лозенец, ул. „Пеньо Кабаков" №19, общ. Стралджа, обл. Ямбол.

Сдружението се създава за неопределен срок, за развиване на   общественополезна дейност.

Целите на клуба са:

Подпомагане на спортните занимания на гражданите и организирането им за практикуване на спортните дейности.

Популяризиране на футбола

Съдействие на други спортни организации за организиране и провеждане на състезания по футбол и други спортни мероприятия за всички възрастови групи от населението, независимо от тяхната етническа и социална принадлежност.

Съдействие за изпълнение на програмите на държавните органи в областта на спорта и на БФС за развитие на футбола.

  За постигане на целите си клубът развива и подпомага футбола във всичките му форми, организира и провежда различни състезания по футбол.

            Клубът набира средства, които са необходими за проявите детско юношеския отбор, мъжкия отбор и отбора на ветераните от членски внос и имуществени вноски от членовете, както и от дарения от местни и чуждестранни юридически и физически лица.

          Размерът на членския внос за всяка календарна година и срокът за внасянето му се определят с решение на Общото събрание.

          Размерът на имуществените вноски и начинът на внасянето им се определят с решение на Общото събрание, което се взема с мнозинство от всички членове.

ПРЕДМЕТ НА СТОПАНСКАТА ДЕЙНОСТ

Клубът създава отбори по футбол- детско юношеския отбор, мъжкия отбор и отбор на ветераните, извършва подготовката на техните футболисти и администрира участието им в държавни и регионални първенства: регистрира и прекратява състезателните права на футболистите от отборите на клуба; организира школи и курсове за услуги; изгражда и стопанисва спортните обекти и съоръжения; организира и администрира футболните мачове и турнири.

Приходите от дейността се използват за постигане целите на клуба. Сдружението не разпределя печалба.

 Членуването в клуба е доброволно.

          Всяко дееспособно физическо лице, което желае да стане член на клуба, подава молба чрез Управителния съвет до Общото събрание, в която заявява, че приема условията на устава, на клуба и се задължава да го спазва.

 Молбата за приемане се разглежда на първото заседание на Общото събрание на клуба след постъпването й в Управителния съвет.

 Членството се прекратява:

с едностранно волеизявление до клуба;

със смъртта или поставянето под пълно запрещение;

с изключването;

с прекратяването на клуба;

при отпадане.

Платеният членски внос от напуснал, изключен или отпаднал член  не се  връща.

Органи на управление

Върховен орган на клуба е Общото събрание/ОС/.

Управителен орган на клуба е Управителния съвет/УС/.

Общото събрание се състои от всички членове на клуба, които участват лично в заседанията.

Общото събрание:

изменя и допълва устава;

приема вътрешни актове за организацията и дейността на клуба;

избира и освобождава членовете на Управителния съвет;

приема и изключва членове;

взема решения за откриване и закриване на клонове;

взема решения за участие в други организации;

взема решения за преобразуване или прекратяване на клуба;

приема основните насоки и програма за дейността на клуба;

приема бюджета на клуба;

взема решения относно дължимостта и размера на членския внос;

приема отчета за дейността на управителния съвет на клуба;

отменя решения на другите органи на клуба, които противоречат на закона, устава или други вътрешни актове, регламентиращи дейността на клуба;

взема и други решения предвидени в устава;

Общото събрание се свиква от Управителния съвет по негова инициатива или по искане на една трета от членовете на клуба в населеното място, в което се намира седалището на клуба. Ако в последния в случай УС не свика ОС, то се свиква от съда по седалището на клуба по писмено искане на заинтересуваните лица или натоварено от тях лице.

          Поканата трябва да съдържа дневен ред, датата, часа и мястото за провеждането на ОС и по чия инициатива то се свиква.

          Поканата се обнародва в регионален печат и се поставя на мястото за обявление в сградата, в която се намира управлението на клуба, най-малко един месец преди насрочения ден.

Всеки член на Общото събрание има право на един глас. Член на ОС няма право на глас при решаването на въпроси, отнасящи се до него, неговия/та съпруг/ а или роднина по първа линия- без ограничения, по съребрена линия- до четвърта степен, или по сватовство - до втора степен включително. Едно лице може да представлява не повече от трима членове на клуба въз основа на писмено пълномощно. Преупълномощаване не се допуска.

Решенията на ОС се вземат с мнозинство от присъстващите, освен ако в закона или устава е предвидено друго. Решенията по чл.11, ал.1, т.1 и т.7 от Устава се вземат с мнозинство две трети от присъстващите.

По въпроси, които не са включени в обявения в поканата дневен ред, не може да се вземат решения.

Управителният съвет се състои от трима души, които се избират за срок от пет години. За негови членове могат да се избират и лица, които не са членове на клуба.

Управителният съвет:

представлява клуба и определя обема на представителната власт на отделни негови членове;

осигурява изпълнението на решенията на общото събрание;

разпорежда се с имуществото на клуба при спазване изискванията на устава;

подготвя и внася в ОС проект за бюджет;

подготвя и внася в общото събрание отчет за дейността на клуба;

определя реда и организира извършването на дейността на клуба и носи отговорност за това; определя адреса на клуба; взема решения по всички въпроси, които по закон или съгласно устава не спадат в правата на друг орган;

изпълнява задълженията, предвидени в устава;

На първото си заседание Управителния съвет избира председател от членовете на УС и го овластява да представа клуба пред трети лица, като определя начина на представляване за мандат от пет години от датата на избор.

Председателят, ръководи и координира дейността на Управителния съвет.

Клубът се прекратява:

с решение на общото събрание;

с решение на Окръжния съд по седалището, в случаите и по реда, предвидени в закона.

ЛИКВИДАЦИЯ

При прекратяване на клуба се извършва ликвидация. Тя се извършва от Управителния съвет или от определеното от него лице. Ако ликвидатора не е определен от УС, както и в случаите на прекратяване с решение на съда, той се определя от Окръжния съд по седалището на клуба.

ИМУЩЕСТВО СЛЕД ЛИКВИДАЦИЯ

Разпределянето на останалото след удовлетворяване на кредиторите имущество се решава от Общото събрание. Имуществото се разпределя при спазване на изискванията на закона.

ВПИСВА  УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ на СДРУЖЕНИЕ "ФУТБОЛЕН КЛУБ "БАЛКАН-ЛОЗЕНЕЦ" в състав: Д.Т.К., ЕГН ********** - Председател; Д.Д.С., ЕГН **********; С.Н.А.М., ЕГН **********.

 СДРУЖЕНИЕ "ФУТБОЛЕН КЛУБ "БАЛКАН-ЛОЗЕНЕЦ", с. Лозенец, обл. Ямболска се представлява от Председателя - Д.Т.К. , ЕГН **********. 

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: