Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е  № 113

               10 .  10.   2016г.     гр.Ямбол

В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

              Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на       десети          октомври    през хиляди и шестнадесета година, като  разгледа  докладваното    фирмено дело  24 по описа за 2016 г. от

   ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:Ж.Бозукова

за да се произнесе, взе  предвид следното:

В ЯОС е постъпило членовете на Управителния съвет на учреденото Сдружение с нестопанска цел, определено за извършване на общественополезна дейност, с наименование ”ФУТБОЛЕН КЛУБ "ПАРТИЗАН" С. СКАЛИЦА”, със седалище: с. Скалица, общ. Тунджа, обл. Ямбол, с което се иска вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението са приложени следните документи: протокол от Учредителното събрание проведено на 13.05.2016г.; Устав на сдружението; списък на учредителите; уведомително писмо за уникалност на наименованието от "ИО"-АД; нотариално заверен образец от подпис на Председателя на УС; свидетелства за съдимост на членовете на УС и КС; декларации от членовете на УС и КС за липса на родствени връзки; вносна бележка за платена ДТ.

 Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 1 ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС

      РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, Сдружение с нестопанска цел за извършване на общественополезна дейност с наименование  ФУТБОЛЕН КЛУБ "ПАРТИЗАН" С. СКАЛИЦА

СЕДАЛИЩЕ: с. Скалица, общ. Тунджа, обл. Ямбол

Сдружението ще осъществява дейност в обществена полза.

ЦЕЛИ И СРЕДСТВА ЗА ПОСТИГАНЕТО ИМ

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица поддържа изцяло идеите на олимпийското движение и съдейства за развитието и утвърждаването на футбола като един от най-развитите спортове в Р.България.

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица може да членува в официални спортни организации в страната и чужбина, да участва в провежданите от тях конгреси, конференции, съвещания и спортни мероприятия. Сдружението може да осъществява преки връзки и взаимоотношения с държави, обществени стопански организации и сдружения, фирми на БФСи БОК.

При извършване на дейността на футболен клуб „Партизан" с. Скалица може да влиза в преки договорни взаимоотношения с местни и чуждестранни физически и юридически лица, а така също и да се сдружава с тях за извършване на съвместна дейност.

ПРЕДМЕТ НА ДЕЙНОСТ

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица организира и контролира дейността по развитието на спорта футбол в с. Скалица община "Тунджа"

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица работи за развитието на футболно майсторство, творческа работа и постижения от състезатели и лица които обичат този спорт.

Организира и провежда междуселски и регионални първенства и турнири по футбол.

Съдейства организационно и методически за развитието на футбола на територията на община "Тунджа" област Ямбол.

Сътрудничи и осъществява съвместни мероприятия с други организации, които развиват футбол в страната и чужбина.

Изучава и разпространява световния и български опит, постижения и научни знания в областта на футбола.

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица спазва законите на здравеопазването и наредбите за медицинско обслужване и допингов контрол на състезателите.

Футболен клуб „Партизан" с. Скалица награждава с морални и материални награди свои спортисти, даятели и изявени фенове на клуба.

 Футболен клуб „Партизан" с. Скалица се образува за неограничен срок и може да бъде прекратен само по реда и условията на Устава и Закона.

ЧЛЕНСТВО

Членовете на футболен клуб „Партизан" с. Скалица могат да бъдат физически и юридически лица които признават Устава и участват в работата на клуба.

Приемането на колективни и индивидуални членове на клуба се извършва от Управителния съвет въз основа на писмена молба от желаещия да стане член на клуба.

Членството във футболния клуб „Партизан" с. Скалица може да бъде прекратено от всеки негов член с едномесечно предварително предизвестие до УС.

При прекратяване на членството напускащият е длъжен да уреди задълженията си към сдружението което се удостоверява от УС.

ОРГАНИ НА УПРАВЛЕНИЕ

Органи на управление на футболния клуб „Партизан" с. Скалица са -Общо събрание /ОС/; Управителен съвет/УС/;-Председател; Контролна комисия.

Върховен орган на Футболния клуб е Общото Събрание, което се свиква веднъж годишно. При необходимост ОС може да се свика по инициатива на УС или по писмено искане на 1/10 от членовете му, като дневния ред се публикува в местен ежедневник един месец предварително.

ОС се счита за редовно и може да взема решения ако присъстват не по-малко от 50%+1 от членовете.

Решенията на ОС се приемат с обикновено мнозинство /50%+1глас от присъстващите/, а решенията за прекратяване на дейността на клуба, сливане  с други организации или изменение на устава- с квалифицирано мнозинство /не по-малко  от 2/3 от присъстващите. Решенията на ОС се приемат с явно гласуване.

ПРАВОМОЩИЯ на Общото събрание: обсъжда, приема и променя Устава; избира УС и Председателя му; обсъжда и приема отчетите на УС.

 УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ

УС на футболния клуб се състои от 5 /пет,/ 7 /седем/ или 9 /девет/ члена.

УС на ФК „Партизан" с. Скалица: Подготвя, обсъжда и предлага за утвърждаване всички въпроси и решения от компетентността на ОС. Приема дългосрочни програми и оперативни планове и програми за развитието на футбола на територията на с. Скалица. Взема решение за приемането на нови членове или изключването им. Приема бюджета, щата на сдружението, спортния календар и наредбата за спортно състезателна дейност, утвърждава финансови наредби и други документи касаещи дейността на клуба. Разглежда заявления и жалби, докладни записки и други документи касаещи дейността на клуба. Организира и провежда семинари, съвещания, конференции и спортни състезания, изгражда свои помощни органи при необходимост-комисии по фирмена дейност, реклама, маркетинг, спонсорство, пропаганда, треньорски съвет, съдийска колегия и др.

Председателя на УС: ръководи, управлява и представлява ФК „Партизан" с. Скалица пред всички органи и организации в страната и чужбина съгласно дадените му от УС правомощия, управлява и разходва по определен финансов ред бюджета на футболен клуб „Партизан" с. Скалица, назначава щатни служители след съгласуване с УС. Председателят се отчита пред УС един път годишно.

Контролната комисия/КК/ на футболния клуб се състои от 3/три/ члена. КК ревизира финансовата дейност на футболния клуб.

ИМУЩЕСТВЕНИ ВНОСКИ, ФИНАНСОВО ОСИГУРЯВАНЕ НА ДЕЙНОСТТА

Футболния клуб „Партизан" с. Скалица набира средства за обезпечаване на своята дейност чрез: членски внос и встъпителна вноска, определена от УС, дарения и помощи: спонсорство, рекламна дейност и ноу-хау.

ОБЩЕСТВЕНА ПОЛЕЗНА ДЕЙНОСТ

Футболния клуб „Партизан" с. Скалица разходва имуществото си за: Развитие и утвърждаване на духовните ценности в спорта, гражданското общество, физическата култура и футбола.

ПРЕОБРАЗУВАНЕ

Футболния клуб „Партизан" с. Скалица не може да се преобразува в юридическо лице с нестопанска цел за осъществяване на дейността си в частна полза.

ПРЕКРАТЯВАНЕ

Юридическото лице футболен клуб „Партизан" с. Скалица се прекратява:

с решение на общото събрание;

с решение на Окръжния съд по седалището на сдружението;

при обявяване в несъстоятелност;

ЛИКВИДАЦИЯ При прекратяване на сдружението се извършва ликвидация по чл. 14 от ЗЮЛНЦ.

Ликвидаторът е длъжен по възможност да удовлетвори кредиторите на сдружението с наличните парични средства, а ако това е невъзможно - чрез осребряване първо на движимото, а след това на недвижимото имущество.

           Имуществото не може да се прехвърля по какъвто и да е начин на:

учредителите, настоящи и бивши членове.

лица били в състава на органите му и служителите му.

ликвидаторите освен дължимото им възнаграждение.

съпрузите на лица по точка от 1 до 3 точка.

роднините на лицата по точка от 1 до 3 точка по права линия - без ограничение по съребрена линия - до четвърта степен или по сватовство - до втора степен включително.

юридическите лица, в които лицата от точка 1 до 5 точка са управители или могат да наложат или възпрепятстват вземането на решения.

ИМУЩЕСТВО СЛЕД ЛИКВИДАЦИЯТА

Имущество останало след удовлетворението на кредиторите се предоставя по решение на съда на юридическото лице с не стопанска цел определено за извършване на общественополезна дейност със същата или близка не стопанска цел.

 Ако имуществото не бъде предоставено по реда на чл. 31, ал. 1 от Устава то се предоставя на общината. Общината е длъжна да предоставя имуществото за извършване на възможно най- близка до целите на прекратеното юридическо лице с не стопанска цел и общественополезна дейност.

ВПИСВА УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ   в състав:

К.М.К., ЕГН **********- Председател,

Г.Г.П., ЕГН **********

И.Н.И., ЕГН **********

М.Д.П., ЕГН **********

Н.М.К., ЕГН **********

ВПИСВА Контролна комисия в състав:

Й Д Й, ЕГН **********

В Д В, ЕГН **********

Н А Й, ЕГН **********

 ”ФУТБОЛЕН КЛУБ "ПАРТИЗАН" С. СКАЛИЦА”   се представлява от Председателя на УС - К.М.К., ЕГН **********

Решението не подлежи на обжалване.

                                                                  

 

                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: