РЕШЕНИЕ    100

гр. Ямбол, 19.08.2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд,  Фирмено отделение в закрито заседание  на деветнадесети август август  през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното ф.д. № 23 по описа за 2016 г. от

                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Ж. БОЗУКОВА

 за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на УС на учреденото Сдружение с нестопанска цел, определено като организация за извършване на обществено полезна дейност, с наименование "ФУТБОЛЕН КЛУБ "ТУНДЖА", с. Срем, общ. Тополовград, с което се иска вписването му в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел.

Към заявлението са приложени следните документи: обява и покана за Учредително събрание; протокол от Учредителното събрание проведено на 20.07.2016 г.; Устав на сдружението; списък на учредителите, приели Устава; заверен от кмет на с. Княжево образец от подписа на Председателя на УС; свидетелства за съдимост на членовете на УС; декларации за липса на родствени връзки между членовете на УС; уведомително писмо за уникалност на наименованието от "ИО"-АД; вносна бележка за платена ДТ.

Искането е основателно, поради което и на основание чл. 18, ал. 1 ЗЮЛНЦ, чл. 595 и сл. ГПК, ЯОС

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС, Сдружение с нестопанска цел за извършване на обществено полезна дейност с наименование "ФУТБОЛЕН КЛУБ "ТУНДЖА", със седалище и адрес на управление: с. Срем, общ. Тополовград , обл.  Хасковска, ул. Г. Димитров № 83.

      Сдружението се създава за неопределен срок.

     Основна цел на организацията е да развива и осъществява професионален футбол с цел изграждане, съхраняване и обогатяване на традициите на ФК"Тунджа" с. Срем.

     Организацията ще използва за постигането на своята цел изброените средства:

Събиране на информация за национални и международни програми, проекти и източници за финансиране. Пропагандиране на футболната игра сред населението на селото и общината. Развитие на аматьорски и професионален футбол на територията на селото.

     ПРЕДМЕТ НА ДОПЪЛНИТЕЛНА СТОПАНСКА ДЕЙНОСТ.

     Създаване на професионални, аматьорски отбори по футбол, извършване подготовката на техните футболисти и администриране на участието им в републикански, зонални и областни първенства: регистриране и прекратяване на състезателните права на футболистите:извършване на трансфери на футболисти-извършване на спортни услуги на гражданите:придобиване оценка и отстъпване на права за реклама, телевизионно и радио-разпространение на спортни състезания, организирани от или с участието на клуба.

      За осъществяване на дейността дружеството организира школи и курсове за учебно-тренировъчна и спортно­състезателна дейност, изгражда и стопанисва спортни обекти и съоръжения, организира и администрира футболни мачове и турнири; подпомага занимания на гражданите по футбол и ги организира за практикуване на футболната игра,  осъществява други дейности, които са свързани с подпомагане, насърчаване и развитие на футбола.

     Определя дейността на сдружението по чл.2,ал.1 от ЗЮЛНЦ в обществена полза.

ПРАВА И ЗАДЪЛЖЕНИЯ НА ЧЛЕНОВЕТЕ

     Членуването в организацията е доброволно.

     Член на организацията може да бъде всяко пълнолетно лице без оглед на гражданство или националност, което споделя целите на организацията и средствата за тяхното постигане, изпълнява нейния устав и плаща членски внос. Членове могат да бъдат физически и юридически лица,които осъществяват стопанска или нестопанска дейност. Политически партии, религиозни организации и синдикати не могат да бъдат членове на организацията.

     Прекратяване на членство:

С едностранно волеизявление до УС на организацията.

Със смъртта или поставянето под пълно запрещение.

С изключване-решението се взема от УС на организацията при наличие на поведение, което прави по нататъшното членство несъвместимо. Решението за изключване може да се обжалва пред общото събрание.

След грубо нарушаване устава на организацията.

При отпадане когато е налице невнасяне на членски внос за три месеца.

Провеждане политическа дейност или агитация от името на организацията.

С разпадане на организацията.

     Органи на организацията. 0бщо събрание. Управителен съвет. Президент. Изпълнителен директор.

     Общото събрание/ОС/ е върховен орган на организацията. В него участват всички членове.

     0бщото събрание на организацията се провежда един път годишно, но не по-късно от месец февруари на следващата година. 0бщото събрание се свиква от УС или по искане на най-малко една трета от членовете на организацията. ОС трябва да се събере в срок от седем календарни дни. Ако това не стане до се свиква от Районен съд гр. Тополовград. Молбата с искане за свикване на ОС се подава до съда от една пета от членовете на организацията.

     Общото събрание се счита за законно ако присъстват най-малко половината от всички членове. Ако няма необходимия кворум, събранието се отлага за следващия ден при същия дневен ред и се счита за законно колкото и членове да се явят.

     В ОС всеки член има право на един глас.

     Решенията от ОС се вземат с обикновено мнозинство, но за изменение на устава, за прекратяване на организацията или сливането й с друга организация е необходимо мнозинство от две трети от присъстващите. Гласуването се извършва явно.

     0бщото събрание : -изменя и допълва устава; -избира и освобождава членовете на УС и председателя на организацията, -приема бюджета счетоводния баланс и отчета за приходите и разходите на организацията. -изслушва и приема докладите на УС на организацията и неговите ръководни органи. -обсъжда дейността на УС и други ръководни органи.

      Управителният съвет: Ръководи работата на организацията и изпълнява всички функции, които не са от компетентността на общото събрание.  УС  взема решение с обикновено мнозинство. Може да вземе решение при липса на кворум, но такова решение не се счита за взето докато не бъде подписано най.малко от две трети от членовете му. Подписването на решението може да става неприсъствено.

     Управителният съвет: Взема решения по всички въпроси, които не са от компетентността на общото събрание.; Разглежда предложенията за изключване и ги докладва пред ОС; Взема решения за образуване на фирми,фондации или участие в такива както и за прекратяване участието в такива; Взема решения за издаване на печатни органи и други издания на организацията; Дава съгласие за приемане на дарения под условия; Приема програми или проекти за осъществяване на основните задачи на организацията и формира основните линии за провеждане на дейността; Изготвя и внася за разглеждане пред общото събрание проект за бюджет , счетоводен баланс и отчети за приходите и разходите на организацията.; Разпорежда се със собствеността и финансовите средства на организацията, съгласно предоставяните му правомощия от ОС.

     Президентът: Президентът на организацията се избира от общото събрание за срок от две години и по право е член на УС и негов председател. Президентът представлява организацията пред институции, фирми, организации, търговски дружества и трети лица. В случай на обективни причини на невъзможност да изпълнява задълженията си може да делегира правата си на друг член на УС.

     Изпълнителният директор на организацията се избира от ОС измежду членовете на УС за срок от две години.

     Изпълнителният директор организира и ръководи текущата дейност на организацията. Организира заседанията на УС и ОС. Организира изпълнението на решенията на УС и общото събрание.

ИМУЩЕСТВО И ИЗТОЧНИЦИ НА ФИНАНСИРАНЕ

  Дейността на организацията се финансира от: Членски внос. Доброволни вноски, субсидии и дарения. Постъпления от консултации,реклами и други бизнес дела.

Приходи от издателска и друга спомагателна дейност. Собствена стопанска дейност. Изпълнението на програми и проекти даващи възможности за самофинансиране. Други приходи, Осъществени по начин позволен от закона.

     Предмет на дарения могат да бъдат парични суми, права върху движимо и недвижимо имущество, интелектуална собственост, издателски права, дарения във вид на доброволен труд, ценности от всякакъв характер, осигуровки. Всички дарения се записват в книга на дарителите.

      Организацията се прекратява:

По решение на общото събрание.

При сливане или вливане в друга организация.

При разделяне на две или повече дружества и организации.

              Разпускане по съдебно решение .

     В случай, че общото събрание взема решение за прекратяване дейността на организацията, УС е длъжен да назначи ликвидатор в срок от петнадесет календарни дни.

     След приключване на ликвидацията имуществото на организацията се предоставя на определена от общото събрание организация с нестопанска цел, чиито цели са идентични или сходни с целите на организацията.

Вписва  Управителен съвет на „ФК ТУНДЖА" , с.Срем в състав:

И.К.М., ЕГН **********,***, -Председател

К.И.А., ЕГН ********** ***,

М.Г.С., ЕГН **********,***,

Л.Х.П.-ЕГН **********,***,

М.Г.И., ЕГН **********,***,

„ФК ТУНДЖА", с. Срем се представлява пред трети физически и юридически лица от ПРЕДСЕДАТЕЛЯ НА УС И.К.М., ЕГН **********,***.

Решението не подлежи на обжалване.

Решението подлежи на незабавно изпълнение.

 

 

                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: