Р  Е  Ш  Е  Н  И Е

     № 95                          18.07.2016г.  гр.Ямбол

                                                    В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на  осемнадесети  юли през две хиляди и шестнадесета година, в следния състав:

              

                                                    ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                              ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Ф.д. № 597 по описа за 1997г.

за да се произнесе, взе  предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ОТЕЦ ПАИСИЙ  1926”, с. Завой, общ. Тунджа,  обл. Ямбол, рег. по ф.д №597/1997г., с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на читалището настъпилите нови обстоятелства, а именно: заличаване на досегашните членове на Читалищното настоятелство, както и на Председателя на ЧН; заличаване на досегашните членове на Проверителната комисия, както и на председателя на ПК, поради изтичане на мандата им и  вписване на новоизбраните членове на ЧН и ПК и на новоизбраните Председатели на ЧН И ПК.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание;  списък на членовете на Читалището, получили поканата за Общо събрание, насрочено за дата 08.07.2016г.; Протокол от Общото събрание проведено на 08.07.2016г.; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия, образец от подписите на представляващите читалището, трудов договор №1/30.04.2014г. на секретаря  и допълнително споразумение № 01/30.04.2014г. към трудовия договор .

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4, т. 3 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

 

РЕШИ:

 

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ОТЕЦ ПАИСИЙ  1926”, с. Завой, общ. Тунджа,  обл. Ямбол, рег. по ф.д №597/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

Вписва новоизбраното Читалищно Настоятелство в състав:

В.С.И., ЕГН ********** - Председател

Г.В.Г., ЕГН **********

Б.С.К., ЕГН  **********

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

Вписва новоизбраните членове на ПК в състав:

             Я.И.М., ЕГН ********** - Председател на ПК,

 Ж.С.М., ЕГН  **********

 Д.П.М., ЕГН **********

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ОТЕЦ ПАИСИЙ  1926”, с. Завой, общ. Тунджа,  обл. Ямбол ще се представлява - заедно и поотделно от Председателя на ЧН В.С.И., ЕГН ********** и от секретаря Г.В.Г., ЕГН **********

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: