О   П   Р   Е   Д   Е   Л   Е   Н   И   Е

 

Гр.ЯМБОЛ  14.07.2016 г.

 

Ямболският окръжен съд,Гражданска колегия,в закрито съдебно заседание на 14.07.2016 г/две хиляди и шестнадесета година/ в състав:

                                

                                          ПРЕДСЕДАТЕЛ: Д.Кючуков

                                                   ЧЛЕНОВЕ: 1Ж.Бозукова

                                                                               2.Н.Иванов

 

При  секретаря  Л.Р. и в присъствие на  прокурора..........................................като разгледа докладваното от  Ж.Бозукова....................................................................възз. гр д №262 по описа за 201

За да се произнесе , съдът взе в пред вид следното:

Производството пред ЯОС е образувано  по жалба от 06.06.16г на  С.С.В. от гр.Ст.Загора  против действията на ЧСИ –И. Х., с рег.№878 по ИД №710/07г по описа на ЧСИ, изразяващи се в прекратяване на изпълнителното производство по см. на чл 433 ал.1 т.8 ГПК.

В тази връзка се сочи, че постановлението на ЧСИ е незаконосъобразно  и неправилно, т к не са предприети никакви действия по установяване имуществото на длъжника, от което да бъде удовлетворен взискателя и въпреки дадените пълномощия на  ЧСИ по см на чл 18 ЗЧСИ, не са предприети действия по принудително изпълнение. Предвид изложеното се иска от наст. инстанция, да постанови решение, с което да отмени като неправилно и незаконосъобразно постановлението/не се сочи № и дата/ на ЧСИ, с което производството по ИД №710/07г е прекратено.

ЯОС констатира, че в случая липсва внесена ДТ по сметката на ЯОС, във връзка с жалбата на В., не е приложено към жалбата и атакуваното Постановление на ЧСИ, чиито номер и дата жалбоподателят не сочи в жалбата си, като няма и данни за връчен препис на другата страна-длъжника в изп. производство,предвид разп. на чл 436 ал 2 и 3 ГПК.

Наст. инстанция намира, че в случая ДСИ не е изпълнил вменените му от процесуалния закон задължения  и производството по делото следва да бъде прекратено, а жалбата на С.В., заедно с приложенията към същата, да се  изпрати на изпълнителния орган за администрирането и окомлектоването й, съгл. изискванията на чл 436 ГПК, т к нормата на чл 436 ал 4 ГПК предвижда  по  отношение на жалбите  по чл 436 ал 1 ГПК, да се прилагат разп. на чл. 260, чл 261 и 262 ГПК.

По изложените съображеания, ЧСИ  след като отстрани констатираните от наст. инстанция нередности, за връчване на препис от жалбата на противната страна до изтичане на срока по чл 436 ал 3 ГПК, за внасяне на дължима ДТ по жалбата, по сметката на ЯОС и окомплектоване на жалбата с атакуваното Постановление  на ЧСИ по ИД№710/07г, да изпрати отново жалбата на В. на ЯОС за произнасяне.

Водим от горното,ЯОС

                                   О  П  Р  Е  Д  Е  Л  И  :

Прекратява производството по гр.д №262/16г по описа на ЯОС.

Изпраща на ЧСИ с рег.№878-И. Х. за администриране, съгл. изискванията на чл 436 ГПК, подадената в ЯОС жалба от 06.06.16г  на  С.С.В. с ЕГН ********** ***, ведно с приложенията към същата, с която е обжалвано постановление на ЧСИ за прекратяване на ИД№710/07г по описа на ЧСИ И. Х.

Определението не подлежи на обжалване

Определението да се съобщи на жалбоподателя.

 

Председател:                                   Ченове:1.            2.