Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 87

гр. Ямбол,  09 .06  . 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

          Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на …        .                 ....девети   юни  през две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното ф.д. № 14 по описа за 2015 г. от

                                                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Ж. БОЗУКОВА

и за да се произнесе взе предвид следното:

Производството е образувано по повод заявление от М.Х.Д., в качеството й на нов Управител на фондацияДобрите феи, ф.д. № 14/2015г. по описа на ЯОС, с което се иска вписването на актуализиран Устав на Фондацията, с който да се впише промяна в седалището и адреса на управление на Фондацията; промяна в начина на свикване на Общо събрание на Фондацията; промяна в броя на членовете на УС и вписване на нов Председател, който ще представлява Фондацията.

 В заявлението е посочено, че се иска освобождаване на досегашния Председател А.Ж.Р. и вписване като нов -трети  член на УС и Председател на УС на Фондацията- М.Х.Д., като се конкретизира, че останалите двама члена на УС са вписани с решение № 2/11.12.14г. на СГС и по отношение на тях обстоятелствата остават непроменени.

 С допълнителна молба  от 06.06.2016г. заявителят конкретизира, че иска вписването на М.Х.Д. като нов член  на УС и като Председател на УС на Фондацията.

Съдът констатира, че са налице всички изискуеми от Закона документи: Протокол от заседание на УС от 29.3.16г.; покана за свикване на Общо събрание до членовете на Фондацията; копие от публикуваната в ДВ покана за ОС; Протокол от Общото събрание, проведено на 18.05.2016г., актуализиран Устав на фондацията; Пълномощно от Г. Т С-Б -член на УС; свидетелство за съдимост; адвокатско пълномощно; вносна бележка за платена ДТ. В заявлението има искане  нотар. заверения образец от подпис на новоизбрания Председател  по предходното производство да бъде приложен по настоящото.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание с чл. 18, ал. 4 и чл. 34, ал. 1 от ЗЮЛНЦ и чл. 595 и сл. от ГПК

Р   Е   Ш   И :

            ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд  по партидата на Фондация за извършване на дейност в обществена полза, с наименование ДОБРИТЕ ФЕИ”, регистрирана по ф.д. № 14/2015г. на ЯОС.

ВПИСВА актуализиран Устав на Фондацията, приет с решение на ОС на 18.05.2016г.

ВПИСВА промяна в седалището и адреса на управление на Фондацията: от гр. Ямбол, ул. Иван Рилски № 34 на с. Могила, общ. Тунджа, ул. „Изгрев” № 42, обл. Ямболска.

ВПИСВА промяна в чл. 15 от Устава, изречение първо  -като се променя броя на членовете на УС на Фондацията: от „две” на  ”три” лица.

ВПИСВА промяна в начина на свикване на Общо събрание на Фондацията: Общото  събрание се свиква от УС с покана до членовете му, отправена най-малко 7 дни преди заседанието и чрез поставяне на поканата на видно място на адреса на Фондацията.

ВПИСВА нов член на Управителния съвет на Фондацията -М.Х.Д., ЕГН **********.

 ВПИСВА освобождаването на А Ж.Р. като Председател на УС на Фондацията.

ВПИСВА като Председател на УС на Фондацията М.Х.Д., ЕГН **********.

Фондация ”ДОБРИТЕ ФЕИ”, с. Могила, обл. Ямболска се представлява от Председателя на УС: М.Х.Д., ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване

 

 

 

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: