Р  Е  Ш  Е  Н  И Е

       90                                    21.06.2016г. гр.Ямбол

                                                    В     ИМЕТО    НА   НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд,   фирмено отделение, в закрито съдебно  заседание на               

двадесет и първи юни през две хиляди и шестнадесета година, в следния състав:

                                                                ПРЕДСЕДАТЕЛ: КРАСИМИРА ТАГАРЕВА

                                                                ЧЛЕНОВЕ:

Секретар

Прокурор

Като разгледа докладваното от съдия Тагарева

Ф.д. №18 по описа за 2011г.

за да се произнесе, взе  предвид следното:

Постъпило е заявление от Т.Н.Д., в качеството й на ликвидатор на  сдружение "Младежки форум за толерантност” със седалище и адрес на управление: гр. Елхово, ул. „Славянска”, бл.5, вх. Г, ап.19, рег. по ф.д № 18/2011г. по описа на ЯОС, с искане за вписване прекратяване дейността на сдружението, обявяването му в ликвидация за срок от 6 месеца, вписване на ликвидатор и промяна в наименованието на сдружението, като към него се добави „в ликвидация”.

Представени са следните документи: покана за свикване на Общо събрание за 10.05.2016г.; обратни разписки до членовете на сдружението /6 броя/ - уведомени за провеждане на ОС; Протокол №5/10.05.2016 год. от заседанието на Общото събрание на сдружението, където е взето решение за прекратяване на дейността  на сдружението и  обявяването му в ликвидация със срок от 6 месеца; решение № 3/11.05.2016г. от УС, с което е определен ликвидатор на сдружението в лицето на Т.Н.Д.; пълномощно – нотариално заверено; удостоверение от НАП по чл.77, ал.1 от ДОПК, за прекратяване на ЮЛ; вносна бележка за внесена д.т.;

Съдът намира, че с оглед представените документи и на основание чл. 13, ал. 1, т. 2 и чл. 14, ал. 1 от ЗЮЛНЦ, дейността е прекратена и е взето решение за ликвидация на сдружението със срок 6 месеца, като е определен и ликвидатор.

Водим от  горното и на  осн. чл. 18, ал. 1, т. 6 и т. 8  от ЗЮЛНЦ, във  връзка с чл. 595 от ГПК, ЯОС

 

            РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра на ЮЛНЦ, по партидата на сдружение "Младежки форум за толерантност” със седалище и адрес на управление гр. Елхово, ул. „Славянска”, бл.5, вх. Г, ап.19,рег. По ф.д № 18/2011г. по описа на ЯОС:

ПРЕКРАТЯВАНЕ дейността на сдружението и обявяването му в  ЛИКВИДАЦИЯ, със срок за извършване на ликвидацията -  6 месеца.

ВПИСВА за ликвидатор:  Т.Н.Д. с  ЕГН  **********

Към наименованието на сдружението се добавя: „В ЛИКВИДАЦИЯ”.

Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                     ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: