Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 88

гр. Ямбол,  14 . 06.  2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на        

        .четиринадесети    юни  през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  № 307 по описа за 2001 г. от        

                                                                                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило е заявление от членовете на Управителния съвет на сдружение с нестопанска цел “УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО “ГРАЖДАНИН”- ГР. ЯМБОЛ”, със седалище: гр. Ямбол, с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: вписване на промени в Устава; освобождаването на досегашните членове на ръководните органи; вписване на новоизбраните членове Управителния и Контролния съвет и представляващ сдружението - Председателя на УС.

Приложени са следните документи: Протокол от заседание на УС; копие от поканата за свикване на Общото събрание на сдружението;  Списък на членовете, получили поканата;  Протокол от Общото събрание, проведено на 21.04.2016г.; актуализиран Устав на сдружението; Списък на членовете, присъствали на ОС, проведено на 21.04.2016г.; свидетелства за съдимост и декларации на новоизбраните членове на УС и КС, вносна бележка за платена Д.Т.

С допълнително заявление от 10.6.16г. са представени: актуален списък на членовете на сдружението към 21.4.16г.; списък на членовете на сдружението, получили поканата; Удостоверение за запазено наименование от „ИО” АД.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 18, ал. 1 от  ЗЮЛНЦ и чл. 595  и сл. от  ГПК

Р Е Ш И :

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на “УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО “ГРАЖДАНИН” - ГР. ЯМБОЛ”, със седалище: гр. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 307/2001г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

ВПИСВА актуализиран Устав, приет на Общо събрание на сдружението, проведено на 21.04.2016г.

ВПИСВА в чл.2, ал.1 промяна в наименованието на настоятелството от “УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО “ГРАЖДАНИН””- ГР. ЯМБОЛ” на УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО “ГРАЖДАНИН”  към  ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ”-гр. Ямбол

-    промяна в чл. 11, ал.5 - членският внос да бъде в размер на 5/пет/ лв. годишно.

-    промяна в чл.14, ал.2, изр. 2 - „Ако в последният случай Управителният съвет в месечен срок не отправи писмено покана, окачена на видно място в сградата на ОУ "П.Р.Славейков" и обявена на сайта http://school-slaveykov.org, за свикване на Общото събрание, то се свиква от съда по писмено искане на заинтересованите членове или натовареното от тях лице."

-    промяна в чл.14, ал.З , изр. 2 - „Поканата трябва да бъде отправена най-малко 30 дни преди датата на провеждане на Общото събрание /окачена на видно място в сградата на ОУ"П.Р.Славейков" и обявена на сайта http://school-slaveykov.org"

-    промяна в чл.14, ал.6, т.5 - „Общото събрание приема годишния отчет за дейността на Управителния съвет и финансовия отчет, програмата и плана за набиране и разходване на средства за следващата година."

-    промяна в чл. 15, ал.1 - „Управителният съвет се състои от пет члена и се избира от Общото събрание за срок от пет години."

-    промяна в чл.15, ал.З - „По решение на Общото събрание функциите на Управителния съвет могат да се изпълняват от едно лице - председател на Управителния съвет."

-    промяна в чл.15, ал.9, т.5 - „Управителният съвет изготвя и предлага на Общото събрание годишния отчет за дейността и финансовия отчет, както и внася за разглеждане в Общото събрание програма за работа и проект за план за набиране и разходване на средства."

-    промяна в чл. 16, ал.1 - „Членовете на Контролния съвет се избират за срок от пет години от Общото събрание, което определя и числения състав на последния."

-    промяна в чл. 17, ал. 1 - „Председателят на Управителният съвет е Председател на настоятелството и се избира от Общото събрание за срок от пет години."

-    промяна в чл.19 - „След ликвидация на сдружението се прилага ЗЮЛНЦ."

ВПИСВА освобождаването на досегашните членове на Управителния Съвет и неговия Председател.

     ВПИСВА Управителен Съвет в състав: К С С, ЕГН **********– Председател; КК И.-А., ЕГН **********; П И П, ЕГН **********; Я М.П., ЕГН ********** и М Д П, ЕГН **********.

ВПИСВА освобождаването на досегашните членове на Контролния Съвет.

ВПИСВА Контролен Съвет в състав. В Г. Б, ЕГН **********- Председател89; А Л Д, ЕГН ********** и Н Т. И, ЕГН **********.

УЧИЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО “ГРАЖДАНИН” към  ОУ „П. Р. СЛАВЕЙКОВ”-гр. Ямбол”, със седалище: гр. Ямбол се представлява от Председателя на Управителния Съвет - К С С, ЕГН **********.

  Решението не подлежи на обжалване.

 

 

 

                                                                       ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: