Р Е Ш Е Н И Е  72

      гр. Ямбол,      10 .05. 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

             Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на   .десети.... май  през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирм. дело  717 по описа за 1997 г. от        

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на ЧИТАЛИЩЕ “ВЪЗРАЖДАНЕ 1912г.”, със седалище и адрес на управление гр. Болярово, обл. Ямболска, рег. по ф. д. № 717/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване на нови обстоятелства по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните членове на Читалищното Настоятелство и на Проверителната комисия, както и Председателя на ЧН; вписване на новоизбраните членове на ЧН и ПК и новоизбрания Председател на ЧН.

Към заявлението са приложени изискуемите от закона документи: Протокол №2/04.04.2016г. от заседание на ЧН;  поканата за свикване на ОС, придружена с копие от списък на лицата, получили същата; Протокол от Общото събрание на Читалището, проведено на 14.04.2016г.; копие от списък на членовете, присъствали на Общото събрание, заверен образец от подписа на Председателя на НЧ; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на членовете на ЧН и ПК.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване,  предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от горните съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища  ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на ЧИТАЛИЩЕВЪЗРАЖДАНЕ 1912г.” , със седалище и адрес на управление гр. Болярово, общ. Болярово,  обл. Ямболска, рег. по ф. д. № 717/1997г. по описа на ЯОС,  следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове  на ЧН, както и Председателя на ЧН.

ВПИСВА Читалищно Настоятелство в състав: К.С.И., ЕГН ********** – Председател; М С М, ЕГН **********; Б П В, ЕГН **********; С Х Д, ЕГН **********; М А Т, ЕГН **********.

ЗАЛИЧАВА вписаните членове на Проверителната комисия.

ВПИСВА ПРОВЕРИТЕЛНА КОМИСИЯ в състав: СВ Я, ЕГН **********; В Д Х, ЕГН **********; Д А И, ЕГН **********.

ЧИТАЛИЩЕ “ВЪЗРАЖДАНЕ 1912г.”, гр. Болярово, обл. Ямболска, се представлява от Председателя на НЧ- К.С.И.,  ЕГН **********.

   Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: