Р Е Ш Е Н И Е  73

гр. Ямбол,     11   .05. 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на ....единадесети   май  през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  285 по описа за 1997 г. от                                                                         

                                                                                   ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДЖОН АТАНАСОВ-1928”, с. Бояджик,  обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

Към заявлението са приложени следните документи:: покана за провеждане на Общо събрание; списък на членовете, получили поканата; Протокол от Общото събрание проведено на 25.04.2016г.; заверен образец от подписа на Председателя на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДЖОН АТАНАСОВ-1928”, с. Бояджик,  обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 285/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелството в състав: Е.С.М., ЕГН ********** - Председател; С Х К, ЕГН **********; М Й М, ЕГН **********; П И Н, ЕГН **********; К ДВ, ЕГН **********; С Р И, ЕГН  **********; К К И, ЕГН **********.

Заличава вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

            Вписва Проверителна комисия в състав: К П Д, ЕГН **********-Председател на ПК; Д Р К, ЕГН **********; Ц Н К, ЕГН  **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДЖОН АТАНАСОВ -1928”, с. Бояджик, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Е.С.М., ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                           

 

                           ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: