Р  Е  Ш  Е  Н  И  Е № 74

гр. Ямбол ,   12 . 05.   2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на

 .дванадесети май  през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  16 по описа за 2012 г. от        

                                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

            В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Читалищното настоятелство на „НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ТРАКИЙСКА ЛИРА-2012гр. Ямбол,  с което се иска да се впише в регистъра за юридически лица с нестопанска цел по партидата на сдружението новонастъпили обстоятелства, а именно: заличаването на членовете на Читалищното настоятелство и Проверителната комисия и Председателите им, поради изтичане на мандата и вписване на новоизбраните членове на ЧН и на ПК и Председателите им, и представителство от Председателя и секретаря на Читалището.

Приложени са следните документи: Протокол №1/23.2.16г. от заседание на ЧН; покана за Общото събрание, списък на членовете на Читалището, получили поканата за ОС; Протокол от проведеното на 28.03.2016г. Общо събрание на Читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствена връзка на новоизбраните членове на ЧН и ПК.

С допълнително заявление от 11.5.2016г. са представени: заверени образци от подписи на представляващите Читалището; Протокол от заседание на ПК -за избор на Председател на ПК; копие от доп. споразумение към ТД на секретаря на Читалището.

В закрито съдебно заседание СЪДЪТ обсъди представените документи и прецени, че искането е основателно, поради което и на основание  чл. 9 а, ал. 5, т. 5, от  ЗНЧ и чл. 595 и сл. от ГПК

Р Е Ш И :  

ВПИСВА в регистъра за юридически лица с нестопанска цел при Ямболския окръжен съд по партидата на „НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ТРАКИЙСКА ЛИРА-2012, със седалище гр. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 16/2012г. по описа на съда, следните новонастъпили обстоятелства:

Заличаване на досегашните членове и Председателя на ЧН.

ВПИСВА  Читалищно настоятелство в състав:  И.С.Х., ЕГН **********Председател; В.В.К. ЕГН **********- секретар; А.Г.А., ЕГН **********; Ц В И, ЕГН ********** и С М П, ЕГН **********.

Заличаване на досегашните членове и Председателя на ПК.

ВПИСВА Проверителна комисия в състав: М П П-Г, ЕГН **********-Председател;  Д З М, ЕГН ********** и П Б П, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ ТРАКИЙСКА ЛИРА-2012”, гр. Ямбол се представлява от Председателят на ЧН - И.С.Х., ЕГН ********** и от секретаря В.В.К. ЕГН **********- заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: