Р Е Ш Е Н И Е  44

   гр. Ямбол,      11    .04 .   2016 г.

                                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на                                          ........единадесети      април   през  две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  842 по описа за 1997 г. от        

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Ж. БОЗУКОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪГЛАСИЕ-1924”, с. Александрово, обл. Ямболска, с което се иска вписване на промени по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните членове, поради изтичане на мандата и вписване на нови членове в ръководните органи .

 Към заявлението са приложени следните документи: поканата за свикване на Общо отчетно-изборно събрание; списък на членовете на НЧ, получили срещу подпис поканата за ОС; Протокол от Общото събрание проведено на 11.03.2016г.; заверени  от кметски наместник образци от подписа на Председателя и секретаря на ЧН; свидетелства за съдимост и декларации за липса на родствени връзки на членовете на ЧН и ПК; копие от доп. споразумение към ТД № 2/28.01.10г. за секретаря Д ХГ. 

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪГЛАСИЕ-1924”, с. Александрово, обл. Ямболска,  регистрирано по ф.д. № 842/1997г.,  следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на Читалищното настоятелство.

ВПИСВА ЧИТАЛИЩНО НАСТОЯТЕЛСТВО в състав: С.И.Г., ЕГН **********- Председател; Т И С, ЕГН **********–член; Р Н Д, ЕГН  ********** – член.

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

ВПИСВА ПРОВЕРИТЕЛНА КОМИСИЯ в състав: Ж И К с ЕГН **********- Председател; Е Д И, ЕГН ********** – член; С Ж С, ЕГН ********** – член.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪГЛАСИЕ-1924”, с. Александрово ще се представлява от Председателя на ЧН-С.И.Г. с ЕГН ********** и от секретаря - Д Х Г с ЕГН ********** – заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

                       

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: