Р Е Ш Е Н И Е  66

гр. Ямбол,     25 .04.  2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание на  двадесет и пети  април през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  831 по описа за 1997 г. от        

                                                                         ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на ЧИТАЛИЩЕ “ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ-1927”, с. Орлов дол, общ. Тополовград,  обл. Хасковска, с което се иска вписване на нови обстоятелства по партидата на Читалището, а именно: промени в ръководните органи на читалището, поради изтичане на мандата.

 Към заявлението са приложени следните документи: протокол от заседание на ЧН с взето решение за свикване на Общо събрание; обява  за свикване на Общо събрание за 29.01.2013г.; списък на членовете, получили покана за ОС срещу подпис; протокол от Общото събрание, проведено на 15.02.2016г.; списък на членовете, присъствали на ОС; протокол от заседание на ПК за избор на Председател на ПК;  заверен от кмет спесимен на Председателя на НЧ; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на ЧИТАЛИЩЕ “ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ-1927” с. Орлов дол, общ. Тополовград, обл. Хасковска, регистрирано по ф.д. № 831/1997г., следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове на Настоятелството и Председателя на ЧН.

ВПИСВА новоизбраното Настоятелство в състав: К.А.  К.  с ЕГН ********** - Председател; К Х Т с ЕГН **********; Г Х Г  с ЕГН  ********** .

Заличава вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

            ВПИСВА Проверителна комисия в състав: М Х В с ЕГН  **********- Председател; Ж Х Я ЕГН **********; Ж С П с ЕГН **********.

ЧИТАЛИЩЕ “ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ-1927”, с. Орлов дол, общ. Тополовград, обл. Хасковска, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство – К.А.К. с ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: