Р Е Ш Е Н И Е  58

            гр. Ямбол,        19   .04. 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

                 Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на ......деветнадесети  април  през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  792 по описа за 1997 г. от     

                                                                                ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪЗНАНИЕ-1899г.”, с. Недялско, общ. Стралджа, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо годишно отчетно изборно събрание; копие от списък на членовете, получили поканата срещу подпис; копие от Протокол от Общото събрание проведено на 31.03.2016г.; заверен от кметски наместник спесимен на Председателя на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия..

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

 Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪЗНАНИЕ-1899г.”, с. Недялско, общ. Стралджа, обл. Ямбол, регистрирано по ф. д. № 792/1997г., следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав: Т С Й, ЕГН ********** -Председател; И В Б, ЕГН ********** и М Д. И, ЕГН ********** .

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия.

Вписва Проверителна комисия в състав:  М Я П, ЕГН **********- Председател; В Д. С, ЕГН **********; С В Я, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СЪЗНАНИЕ-1899г.”, с. Недялско ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство-  Т С Й, ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

                                                           

           

                                                          ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: