Р Е Ш Е Н И Е  35

гр. Ямбол,     04   .04. 2016 г.

                                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

            Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито  заседание  на .....четвърти   април    през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  646 по описа за 1997 г. от                                                                         

                                                                    ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Р. СТОЕВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило эаявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА -1928 с. Скалица”, с. Скалица,  обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промяна в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата им.

Към заявлението са приложени следните документи: обява за провеждане на отчетно-изборно събрание; списък-покана на членовете на читалището, получили поканата; Протокол от 25.03.16г. от Общото събрание; заверени образци от подписа на Председателя и секретаря  на читалището; свидетелства за съдимост и декларации на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия за липса на роднински връзки; заверен препис от трудов договор  № 9/10.11.2005г. на секретаря на НЧ- Г Ал. Й.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид  което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл. 18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА -1928 с. Скалица”, с. Скалица,  обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 646/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на и Председателя на Читалищното Настоятелство.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав от пет члена: Р Н В, ЕГН ********** - Председател; Н.М.К., ЕГН **********; М Д П, ЕГН **********;  Я С М-К, ЕГН **********; М А А, ЕГН **********;

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия и Председателя на ПК.

Вписва Проверителна комисия в състав: Д Д И, ЕГН ********** -председател на ПК; Т Т С, ЕГН ********** и И Д С, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “СВЕТЛИНА -1928 с. Скалица ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство- Р Н В, ЕГН ********** и от секретаря- Г А Й, ЕГН  **********, заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

 

                                                            ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: