Р Е Ш Е Н И Е  61

гр. Ямбол, 20 ..04. 2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

           Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на .... .......           ....двадесети  април през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  596 по описа за 1997 г. от        

                                                                                      ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Ж. БОЗУКОВА

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ -1930г.”, с. Попово,  обл. Ямболска, с което се иска вписване на нови обстоятелства по партидата на читалището, а именно: заличаване на вписаните членове на ЧН, ПК и техните Председатели, поради изтичане на мандата;  вписване на новоизбраните състави на ЧН и ПК и техните Председатели и вписване представителство на читалището- от  Председателя и секретаря, заедно и поотделно, .

 Към заявлението са приложени, изискуемите от закона документи, а именно: копие от поканата за свикване на ОС, придружена със списък на лицата, получили поканата срещу подпис; Протокол от Общото събрание на Читалището, проведено на 24.03.2016г.; списък  на присъствалите на ОС читалищни членове; заверени спесимени на Председателя и на секретаря на Настоятелството; свидетелства за съдимост и декларации за липса на  родствени връзки на членовете на УС и ПК; заверено копие от допълнително споразумение от 19.01.2016г. към ТД  на секретаря на читалището- Стоянка В. Джевизова.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

  РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ -1930г.”, с. Попово,  обл. Ямболска, рег. по ф. д. № 596/1997г. по описа на ЯОС,  следните нови обстоятелства:

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на Читалищно Настоятелство.

ВПИСВА Читалищно Настоятелство в състав: Н.П.Х.  с ЕГН ********** – Председател; С В Д с ЕГН ********** - секретар; В А И с ЕГН **********.

ЗАЛИЧАВА вписаните членове и Председателя на ПК.

ВПИСВА Проверителна комисия в състав: Д Д Д с ЕГН **********– Председател; Р Ж С с ЕГН **********; В К М, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ -1930г.” ще се представлява,  заедно и поотделно, от Председателя на ЧН- Н.П.Х. с ЕГН **********, и от секретаря на читалището  - С В Д с ЕГН **********.

Решението не подлежи на обжалване.

 

 

                                                                        ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: