Р Е Ш Е Н И Е  63

гр. Ямбол,    21.   04 .  2016 г.

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

                 Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на ....  ..двадесет и първи   април   през  две хиляди и шестнадесета  година, като разгледа докладваното фирмено дело  512 по описа за 1997 г. от      

                                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Н. ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОГРЕС-1936” с. Дражево, обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за Общо изборно събрание; списък на членовете на Читалището, получили поканата; Протокол от ОС, проведено на 08.04.2016г.; заверени образци от подпис на Председателя и на секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия, заверено копие от доп. споразумение към ТД № 1/01.10.2009г. на  секретаря; нов Устав; списък на членовете, присъствали на ОС и приели новия Устав .

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОГРЕС-1936”, с. Дражево, обл. Ямбол,   регистрирано по ф.д. № 512/1997г. по описа на съда,  следните нови обстоятелства:

Вписва приемането на нов Устав на Читалището, приет на ОС на 08.04.2016г.

Заличава вписаните членове и председателя на  Читалищното Настоятелство .

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав: Т.С.Ф. с ЕГН ********** - Председател, А П С. с ЕГН **********; М Д М, ЕГН ********** -секретар; Д П П с ЕГН  **********; А Д М, ЕГН  **********.

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия и председателя на ПК.

            Вписва Проверителна комисия в състав: С Г К, ЕГН  **********- Председател; М Й Б с ЕГН ********** и Н И С., ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ПРОГРЕС-1936”, с. Дражево, обл. Ямбол, ще се представлява от Председателя на ЧН - Т.С.Ф. с ЕГН  ********** и от секретаря- М Д М с ЕГН **********, заедно и поотделно.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

 

                                                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: