Р Е Ш Е Н И Е  64

                     гр. Ямбол,21.04.2016                         

В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

 Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на двадесет и първи април през                            две хиляди и шестнадесета година, като разгреда докладваното фирмено дело  328 по описа за 1997 г. от        

                              ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д. КЮЧУКОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете  на  Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДОБРИ КЕРАНОВ-1961” с. Стара река, обл. Ямболска, рег. по ф.д. № 328/1997г. по описа на ЯОС, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, а именно: заличаване на вписаните членове на Настоятелството и Проверителната комисия,както и Председателя на ЧН и ПК, поради изтичане на мандата и вписване на новоизбраните състави и новоизбраните Председатели на ЧН и ПК.

 Към заявлението са приложени следните документи: покана за свикване на Общо събрание; списък на членовете на читалището, получили покана за свикване на Общо събрание насрочено за 08.042016г.; протокол от проведеното на дата 08.04.2016г. Общо събрание; образци от подписа на Председателя и на секретаря на читалището – нотариално заверени;  свидетелства за съдимост  и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия; ТД № 01/14.01.2008г. на секретаря на читалището Д.К.Й.

 В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл. 9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т.3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДОБРИ КЕРАНОВ-1961” с. Стара река, обл. Ямболска, рег. по ф.д. № 328/1997г. по описа на ЯОС  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на ЧН.

Вписва новоизбраното Настоятелството  в състав:

К.П.К. с ЕГН ********** – Председател; 

Д.К.Й. с ЕГН **********

Д.Н.Т. ерганова Желева Г

с ЕГН **********

Н.Д.К. с ЕГН **********

Т.К.А. с ЕГН **********

Заличава вписаните членове на Проверителната комисия, както и Председателя на ПК.

Вписва Проверителна комисия  в състав:

И.Х.Х. с ЕГН **********

Г.М.Ц. с ЕГН **********

Й.А.А. с ЕГН **********

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “ДОБРИ КЕРАНОВ-1961” с. Стара река, обл. Ямболска, ще се представлява от Председателя на Читалищното настоятелство – К.П.К. с ЕГН ********** и от секретаря Д.К.Й. с ЕГН ********** – заедно и поотделно.

Решението не подлежи на обжалване.

                       

         

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: