Р Е Ш Е Н И Е  40

гр. Ямбол,   11    .04. 2016 г.

                                               В  ИМЕТО  НА  НАРОДА

 

      Ямболският окръжен съд, Фирмено отделение в закрито заседание на                                                                                              ....единадесети.................. април през две хиляди и шестнадесета година, като разгледа докладваното фирмено дело  307 по описа за 1997г. от        

                                                             ОКРЪЖЕН СЪДИЯ:  Н. ИВАНОВ

за да се произнесе взе предвид следното:

В ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1929”, с. Каравелово,  обл. Ямболска, с което се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, поради изтичане на мандата.

Към заявлението са приложени следните документи: покана за провеждане на Общо отчетно-изборно събрание; списък на членовете, получили поканата срещу подпис; Протокол от Общото събрание проведено на 28.03.2016г.; заверени от кмет спесимени от подписа на Председателя и на секретаря на читалището; свидетелства за съдимост и декларации за липса на роднински връзки на членовете на Настоятелството и Проверителната комисия; заверено копие от ТД № 1/29.06.2007г. на читалищния секретар.

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните, така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, предвид което намира същото за законосъобразно.

Водим от посочените съображения и на основание чл.9, ал. 4 от Закона за народните читалища и чл.18, ал.1, т. 3 от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД 

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел  при ЯОС  по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1929” с. Каравелово,  обл. Ямболска, регистрирано по ф.д. № 307/1997г.,  следните нови обстоятелства:

Заличава вписаните членове на Читалищното Настоятелство и Председателя на читалището.

Вписва новоизбраното Настоятелство в състав от пет члена: П В Г, ЕГН ********** - Председател; С. Т С, ЕГН **********- секретар; Т Х С, ЕГН **********; Д И П, ЕГН **********; Й Р Х, ЕГН **********.

Заличава вписаните членове и Председателя на Проверителната комисия.

            Вписва Проверителна комисия в състав: Г Ж Л, ЕГН **********- Председател И Л М, ЕГН ********** и А ГЕ, ЕГН **********.

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ “Н. Й. ВАПЦАРОВ-1929”, с. Каравелово, обл. Ямболска, ще се представлява, заедно и поотделно, от Председателя на читалищното Настоятелство- П В Г, ЕГН ********** и от секретаря- С. Т С, ЕГН **********.

 Решението не подлежи на обжалване.

                                                                       

                                                               ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: