РЕШЕНИЕ №36
гр. Ямбол,    05  04              2016 г.

В ИМЕТО НА НАРОДА

Ямболският окръжен съд, фирмено отделение в закрито заседание

на        пети  април                                                                             през                            две

хиляди и шестнадесета   година, като разгледа докладваното фирмено дело № 306 по описа за 1997г. от

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: Д.КЮЧУКОВ за да се произнесе взе предвид следното:

ЯОС е постъпило заявление от членовете на Настоятелството на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ИСКРА-1931" с. Симеоново, обл. Ямбол, с която се иска вписване в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС промени в ръководството на читалището, а именно: заличаване на вписаните членове на Настоятелството, както и на Прдседателя на Настоятелството, заличаване на вписаните членове на ПК, както и на Председателя на ПК, поради изтичане на мандата им и вписване на новоизбраните състави, както и на техните Председатели.

Към заявлението са приложени следните документи: Протокол от Общото отчетно-изборно събрание проведено на 23.03.2016г; копие от поканата за свикване на ОС; списък на членовете получили поканата за ОС; Образец от подписа на Председателя и на секретаря - нот. заверени; Декларации на членовете на Настоятелството и на Проверителната комисия за роднински връзки; свидетелства за съдимост; трудов договор №1 от 17.01.2008г. на секретаря Н.К.П..

В закрито заседание Съдът установи, че са налице, както материално-правните. така и процесуалните предпоставки за допускане на исканото вписване, в предвид на' което намира същото за законосъобразно.

Воден от посочените съображения и на основание чл.9, ал.З от Закона за народните читалища ичл.18, ал.1, т.З от ЗЮЛНЦ ЯМБОЛСКИЯТ ОКРЪЖЕН СЪД

РЕШИ:

ВПИСВА в регистъра за юридическите лица с нестопанска цел при ЯОС по партидата на НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ИСКРА-1931" с. Симеоново, обл. Ямбол, регистрирано по ф.д. № 306/1997г, следните нови обстоятелства:

Заличава досегашните членове на Читалищното Настоятелство, както и Председателя на Настоятелството.

Вписва новоизбраното Настоятелството в състав;

М.С.С., ЕГН ********** - Председател;

Н.К.П. , ЕГН **********;

Р.С.И.  ЕГН **********;

Ж.К.Т., ЕГН **********

М.К.В., ЕГН ********* .

Заличава досегашните членове на Проверитерната комисия, както и Председателя на ПК.

Вписва новоизбраната Проверителна комисия в състав:

К.Ж..М., ЕГН ********** - Председател


К. М.Ж., ЕГН **********;

М.К.Д., ЕГН **********

НАРОДНО ЧИТАЛИЩЕ "ИСКРА-1931" С.Симеоново, обл. Ямбол, ще се представлява от Председателя на читалищното Настоятелство - М.С.С., ЕГН ********** и от секретаря Н.К.П., ЕГН ********** -ЗАЕДНО и ПООТДЕЛНО.

Решението не подлежи на обжалване.

ОКРЪЖЕН СЪДИЯ: